ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

“Blue Wings 2020” | H Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ γράφει ιστορία σε Γερμανικό έδαφος – VIDEO
Defence Redefined
Published on 18/08/2020 at 11:00

75 χρόνια μετά την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης αιχμαλώτων στο Άουσβιτς, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ γράφει ιστορία στην Γερμανία με την συμμετοχή στην άσκηση “Blue Wings 2020”.

Προσγέιωση Ισραηλινού F16 C/D “BARAK” στο Nörvenich © Bundeswehr/Jane Schmidt

Για δύο εβδομάδες 6 ισραηλινά μαχητικά F-16 C/D “Barak” και περίπου 180 Ισραηλινοί στρατιώτες θα είναι φιλοξενούμενοι στην 31η Πτέρυγα Μάχης “Boelcke” στο Nörvenich στη Γερμανία. Θα συμμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία σε κοινές ασκήσεις με τα Eurofighters στη Γερμανία και θα έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν σε ένα διαφορετικό αεροπορικό περιβάλλον με πυκνή αεροπορική κυκλοφορία.

Διαβάστε επίσης: Ιστορική συνεργασία Πολεμικής Αεροπορίας Ισραήλ-Γερμανίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας η άσκηση «Blue Wings» σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στην ολοένα στενότερη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο αεροπορικές δυνάμεις θα συμμετέχουν σε κοινές αεροπορικές επιχειρήσεις κατά την πρώτη εβδομάδα στο «Blue Wings 2020». Στη δεύτερη εβδομάδα, οι Ισραηλινοί θα συμμετέχουν στις Πολυεθνικές Ασκήσεις (MAG Days), οι οποίες πραγματοποιούνται αρκετές φορές το χρόνο. 

Eurofighter Typhoon και F-16 “Barak” © Bundeswehr

Καθόλη την διάρκεια των ασκήσεων τονίζεται ότι θα τηρηθούν αυστηρά πρωτόκολλα για προστασία από τον COVID-19 με κάθε μέλος της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετέχει στην άσκηση να εξετάζεται έως και τέσσερις φορές. Αντίστοιχα η αποστολή του Ισραήλ έχει υποβληθεί σε έλεγχο προ της αναχώρησης της από το Ισραήλ.

Η Γερμανική Πολεμική Αεροπορία έχει ήδη συμμετάσχει δύο φορές στην πολυεθνική άσκηση «Blue Flag» στο Ισραήλ με τελευταία αυτή του Νοεμβρίου του 2019. Επιπλέον, οι δύο αεροπορικές δυνάμεις συνεργάζονται στενά εδώ και χρόνια ως μέρος της εκπαίδευσης του Heron. 

Ο επικεφαλής της Γερμανικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Ingo Gerhartz υποδέχτηκε προσωπικά τον ομόλογο του Υποστράτηγο Amikam Norkin, πετώντας ως επικεφαλής σχηματισμού αποτελούμενος από δύο Eurofighter τα οποία συνοδεύσαν τιμητικά το Ισραηλινό Gulfstream 550 στο Nörvenich, νοτιοδυτικά της Κολωνίας.

Σήμερα, προγραμματίζεται μια κοινή ιστορική πτήση στο Fürstenfeldbruck κοντά στο Μόναχο, το σημείο όπου έλαβε χώρα η επίθεση στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1972.   Επιπλέον, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Annegret Kramp -Karrenbauer μαζί με τους δύο αρχηγούς και τον Ισραηλινό πρέσβη θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο στο Νταχάου εις μνήμη των θυμάτων.

Πηγή: Bundeswehr / Stephan Jeglinski

 

Διαβάστε επίσης:

BUK M1-2 “Η αιχμή του δόρατος της Κυπριακής Αεράμυνας” | VIDEOS

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This