ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Bayraktar TB2s | Παρέλαση με αισθητήρες της Hensoldt στο Τουρκμενιστάν
Defence Redefined
Published on 09/10/2021 at 17:16

Στην πρόσφατη στρατιωτική επίδειξη του Τουρκμενιστάν, με τη μορφή παρέλασης για την 30ή επέτειο ανεξαρτησίας, παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, τα νεοαποκτηθέντα τούρκικα, οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 (UCAV).

Η αγορά του TB2 από το Τουρκμενιστάν σηματοδοτεί την τελευταία σε μια σειρά εξαγορών του γνωστού συστήματος. Συμπεριλαμβανομένου και του πιο πρόσφατου παραλήπτη του υπόψη UCAV, Μαρόκο, το Bayraktar TB2 είναι το πιο εμπορικά επιτυχημένο UCAV μέχρι σήμερα ως προς τον αριθμό των χρηστών/χωρών.

Τα TB2 του Τουρκμενιστάν είναι εξοπλισμένα με το σύστημα υπέρυθρης απεικόνισης ARGOS-II HDT EO/IR FLIR (Forward Looking Infrared) που παράγεται από την γερμανική εταιρεία Hensoldt σε αντίθεση με τα προηγούμενα συστήματα που έφεραν αισθητήρες από την καναδική WESCAM MX-15D ή την τουρκική Aselsan CATS. Η αρθρωτότητα του TB2 επιτρέπει την τοποθέτηση πολλών διαφορετικών τύπων συστημάτων FLIR, χαρακτηριστικό που πιθανότατα συνέβαλε σημαντικά στην εμπορική επιτυχία του UAV. 

Διαβάστε επίσης: Καναδάς | Σταματούν οι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

Η απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να αναστείλει την εξαγωγή βασικών τμημάτων των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών προ μηνών, εμφάνισε τις αδυναμίες της Τουρκίας στην ανάπτυξη αυτοδύναμης αμυντικής βιομηχανία. 

Ωστόσο, η Γερμανία, δεν φαίνεται να έχει οποιοδήποτε ζήτημα για απαγόρευση πώλησης τεχνολογίας που χρησιμοποιούν τα τουρκικά Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα.

Διαβάστε επίσης: Υποβρύχια Type 214 | Στη γερμανική Βουλή το θέμα πώλησης προς την Τουρκία – Οι εξελίξεις του προγράμματος ναυπήγησης τους – VIDEO

Τα TB2 του Τουρκμενιστάν διαθέτουν επίσης μια σειρά βελτιώσεων σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του UAV, συμπεριλαμβανομένης της συσκευής που εμποδίζει τις παρεμβολές στην άτρακτο και μια δεύτερη κάμερα που τοποθετείται στην ουρά για νυχτερινές λειτουργίες.

Φαίνεται ότι τα Bayraktar TB2 θα έχουν ως βάση μια νεόκτιστη αεροπορική βάση που έχει σχεδιαστεί ειδικά με γνώμονα τις λειτουργίες των UAVs. Επισήμως γνωστή ως “Το Κέντρο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων”, η βάση είναι η πρώτη του είδους στην περιοχή και δηλώνει σαφώς την αξία που δίνει το Τουρκμενιστάν στα UAVs. Το κέντρο έχει μέχρι στιγμής ασχοληθεί με την παραγωγή και τη συναρμολόγηση αρκετών τύπων μικρών drones. 

Η πιο πρόσφατη επέκτασή του περιλαμβάνει μια μικρή αεροπορική βάση με έναν διάδρομο αφιερωμένο στις επιχειρήσεις UAV μαζί με υπόστεγα και όλες τις άλλες απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Με πληροφορίες από: Oryxspioenkop, defenceredefined.com.cy

Διαβάστε επίσης: Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν | Εκτενής χρήση UAVs και η πρώτη πολεμική χρήση για τους S-300 – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This