SignalGeneriX | Διπλή Βράβευση στο Army Technology Excellence Awards 2024
Defence Redefined
Published on 16/09/2024 at 17:03

Η SignalGeneriX, μια από τις κορυφαίες κυπριακές εταιρείες στην επεξεργασία ψηφιακού σήματος και την τεχνολογία επικοινωνιών, τιμήθηκε με δύο σημαντικά διεθνή βραβεία στα Army Technology Excellence Awards 2024 για το καινοτόμο σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW), RF Hunter. 

Αυτές οι διακρίσεις ήταν στις κατηγορίες Innovation και Product Launches, αναγνωρίζοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις του συστήματος και την επιτυχημένη εισαγωγή του στην αγορά.

Το RF Hunter αποτελεί ένα state-of-the-art ραδιογωνιόμετρο, το οποίο ξεχωρίζει για την ενσωμάτωση προηγμένων αλγορίθμων λογισμικού (software-defined) και τεχνητής νοημοσύνης (AI), προσφέροντας εξαιρετική ακρίβεια στην εύρεση της κατεύθυνσης των ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να είναι ελαφρύ, συμπαγές, επεκτάσιμο και εύκολο στην ανάπτυξη, καθιστώντας το κατάλληλο για χρήση σε πολλαπλές πλατφόρμες. Ειδικότερα μπορεί να διαμορφωθεί σε έκδοση manpack, αερομεταφερόμενο σε UAV (δείτε σχετικό άρθρο πιο κάτω), επί οχήματος ή σε θαλάσσια πλατφόρμα. 

Διαβάστε επίσης: Eurosatory 2024 | Το κυπριακό Poseidon H10 με το κυπριακό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου RF HUNTER®

Η ικανότητά του να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων από 30 MHz έως 3.800 MHz του επιτρέπει να ανιχνεύει μια ποικιλία σημάτων, παρέχοντας σε πραγματικό χρόνο παθητική επίγνωση της κατάστασης, ζωτικής σημασίας τόσο για στρατιωτικές, όσο και για πολιτικές επιχειρήσεις.

Το Βραβείο Innovation υπογραμμίζει συγκεκριμένα τη χρήση του RF Hunter στη συλλογή πληροφοριών σημάτων που βασίζεται σε AI και της τεχνολογίας SDR, η οποία προσφέρει ευελιξία και έξυπνη παρακολούθηση του φάσματος σε πραγματικό χρόνο. Το RF Hunter διασφαλίζει επίσης την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μέσω κατοχυρωμένων τεχνολογιών κρυπτογράφησης, ενισχύοντας περαιτέρω τον ρόλο του στην ασφάλεια των επικοινωνιών και την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών στο πεδίο.

Διαβάστε επίσης: SignalGeneriX | Για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη λίστα Deloitte με τις 50 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας σε Μέση Ανατολή και Κύπρο

Η SignalGeneriX κέρδισε επίσης το Βραβείο Product Launches, λόγω της ταχείας εισόδου του RF Hunter στην αγορά και της ικανότητας του να ανταποκρίνεται σε διάφορες επιχειρησιακές ανάγκες παγκοσμίως. 

Η ευελιξία και ο επεκτάσιμος σχεδιασμός του επιτρέπουν την προσαρμογή για διάφορα σενάρια άμυνας και ασφάλειας, από αποστολές έρευνας και διάσωσης έως την εσωτερική ασφάλεια. Η παγκόσμια απήχηση του RF Hunter, το οποίο σας παρουσιάσαμε πρώτοι στην έκθεση EUROSATORY 2022, οδήγησε σε σημαντικές εμπορικές συμφωνίες και συμφωνίες προμηθευτών, υπογραμμίζοντας τη σημασία του στο ολοένα και πιο κορεσμένο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | RF HUNTER – Αποκάλυψη του “Κυνηγού” Συχνοτήτων από την SignalGeneriX στην EUROSATORY

Στο σημείο αυτό σημειώνουμε και την παρουσία του RF Hunter στο περίπτερο του γερμανικού κολοσσού -στον τομέα του Ηλεκτρονικού Πολέμου- PLATH, στην πρόσφατη έκθεση αμυντικής τεχνολογίας RÜ.NET 2024 στο Koblenz της Γερμανίας. 

Τα βραβεία Army Technology Excellence Awards αποτελούν ένα ετήσιο θεσμό αναγνώρισης των κορυφαίων προϊόντων στον αμυντικό τομέα από τον όμιλο Global Data. Ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν κερδίσει ένα βραβείο κατά καιρούς περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα της αμυντικής βιομηχανίας όπως η Lockheed Martin και η Leonardo. 

Η αναγνώριση στα Army Technology Excellence Awards 2024 εδραιώνει τη θέση της SignalGeneriX ως εκ των κορυφαίων κυπριακών εταιρειών στον τομέα της καινοτομίας και της αμυντικής βιομηχανίας, η οποία τα τελευταία χρόνια διαρκώς προχωρά με σταθερά βήματα προσβλέποντας στην περαιτέρω στήριξη από το κράτος. 

Διαβάστε επίσης: EUROSATORY 2024 | ARKEOCEAN, CMMI, LANEGO και SignalGeneriX συμφώνησαν για την από κοινού ανάπτυξη του EONIOS

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This