Ισραήλ | Παρέλαβε το νέο ΤΟΜΠ Namer 1500 με σύστημα ενεργής προστασίας Trophy – VIDEO
Defence Redefined
Published on 27/06/2023 at 18:30

Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε πως παρέλαβε το πρώτο Tεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) Namer 1500, ενώ δημοσιοποίησε και σχετικό VIDEO. Το Namer 1500 είναι αναβαθμισμένη έκδοση του Namer APC που χρησιμοποιείται από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις από το 2008. 

Το ερπυστριοφόρο Namer 1500 APC φέρει κινητήρα 1500 ίππων, είναι ταχύτερο από την προηγούμενη έκδοση και διαθέτει καλύτερη αναλογία ισχύος – βάρους. Ο σχεδιασμός του βασίζεται στο σασί του Merkava 4 χωρίς πυργίσκο, με κεκλιμένη υβριδική θωράκιση για την προστασία του θαλάμου. 

Διαβάστε επίσης: Σύστημα αυτοπροστασίας “Trophy” | Το σύστημα που καθιστά πλέον τα Abrams “άτρωτα” – Φωτογραφίες & VIDEO

Είναι ενισχυμένο με ενεργό σύστημα θωράκισης (Trophy APC), που ανέπτυξαν οι εταιρείες Rafael και Leonardo και διαθέτουν πλέον και τα αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams, για προστασία από αντιαρματικά βλήματα και πυραύλους ενώ ταυτόχρονα εντοπίζει και προσδιορίζει την προέλευση των εχθρικών πυρών για άμεση απόκριση. Διαθέτει επίσης τηλεχειριζόμενο σταθμό πυρός (RCWS) με πολυβόλο 12,7 χιλ.

Παρόλο που δεν γνωρίζουμε πόσα ακριβώς θα παραλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, τον Φεβρουάριο το Υπουργείο Άμυνας υπέγραψε με την Oshkosh Defense συμφωνία για παραγωγή “εκατοντάδων” Namer 1500 αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, προερχόμενα από την αμερικανική βοήθεια.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Επιλογή της Oshkosh Defense για την παραγωγή τμημάτων σκάφους για το νέο ΤΟΜΠ Eitan

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This