ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

76/62 SRGM OTO MELARA | Αναλώσιμα για ένα από τα καλύτερα πυροβόλα του Πολεμικού Ναυτικού – VIDEO
Defence Redefined
Published on 26/08/2021 at 15:15

Την 24η Αυγούστου 2021 πραγματοποιήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), η αποσφράγιση φακέλου οικονομικής προσφοράς της εταιρείας Leonardo S.p.A. για τον Διαγωνισμό 07/21. Ο διαγωνισμός αφορά την προμήθεια αναλωσίμων υλικών ναυτικών πυροβόλων 76/62 SRGM OTO MELARA.

Το εν λόγω ναυτικό πυροβόλο το οποίο κατασκευάζεται από την Ιταλική Leonardo (η οποία εξαγόρασε την OTO MELARA) χρησιμοποιείται κυρίως για την προσβολή στόχων σε κοντινές αποστάσεις και παράκτιων στόχων, ενώ στο Πολεμικό Ναυτικό χρησιμοποιείται κατά κόρον σε μονάδες κρούσης όπως φρεγάτες και ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων.

Το πυροβόλο OTO 76/62 Super Rapid (SR) Gun Mount είναι ένα ελαφρύ ναυτικό πυροβόλο που προσφέρει υψηλή απόδοση και ευελιξία με χρήση κατά στόχων επιφανείας, ως πυροβόλο αεράμυνας αλλά και κατά εισερχόμενων απειλών (βλημάτων) ιδίως σε περιπτώσεις κορεσμού. 

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα για αποτελεσματική εμπλοκή παράκτιων και χερσαίων στόχων καθιστώντας το ένα πυροβόλο πολλαπλών ρόλων.

Το πυροβόλο είναι κατάλληλο για εγκατάσταση σε πλοία οποιουδήποτε τύπου και κλάσης, συμπεριλαμβανομένων των μικρών ναυτικών μονάδων. Μάλιστα, παρέχεται διασύνδεση με μία μεγάλη ποικιλία ναυτικών συστημάτων διαχείρισης μάχης (CMS), συστημάτων ελέγχου πυρός (FCS) και συστημάτων ηλεκτροπτικών (EOS), σύμφωνα με ψηφιακά και αναλογικά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένης της ανοικτής αρχιτεκτονικής. Ο ρυθμός ταχυβολίας μπορεί να ρυθμιστεί από μία βολή έως 120 βολές ανά λεπτό!

Σε επιχειρησιακές συνθήκες, ο τακτικός χρόνος είναι μικρότερος από 3 δευτερόλεπτα και η τυπική απόκλιση κατά τη βολή είναι μικρότερη από 0,3 mrad παρέχοντας έτσι εξαιρετική ακρίβεια.

Το πυροβόλο ΟΤΟ 76/62 SR (μαζί με το 76/62 Compact) είναι το μόνο ναυτικό πυροβόλο μεσαίου διαμετρήματος με δυνατότητα σταθερού ρυθμού βολών για αόριστο χρόνο χωρίς σοβαρή υπερθέρμανση, το οποίο αποτελεί θεμελιώδη απαίτηση σε κάθε σενάριο που περιλαμβάνει ταυτόχρονη εμπλοκή πολλαπλών στόχων που ελλίσσονται, όπως σε συνθήκες ασύμμετρου πολέμου.

Η αυτόματη γέμιση παρέχεται μέσω ενός περιστρεφόμενου γεμιστήρα και η γέμιση γίνεται γρήγορα και εύκολα από δύο χειριστές πυρομαχικών, ακόμη και κατά τη διάρκεια βολών.

Μία τυπική προμήθεια περιλαμβάνει τη νέα κονσόλα ψηφιακού ελέγχου (DCC) κεφαλαιοποιώντας την καινοτόμο ψηφιακή τεχνολογία αυξάνοντας τις λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στον χειριστή και στους συντηρητές. Ταυτόχρονα, τα πυρομαχικά 76/62 SR είναι έτοιμα για τη λειτουργία της 3AP Πολυλειτουργικής Προγραμματιζόμενης Ασφάλειας (3AP – Pre-fragmented, Programmable, Proximity-fused ammunition – Multifunction Programmable Fuse). 

Η εμπλοκή διαφορετικών στόχων παραδοσιακά απαιτεί εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών τύπων πυρομαχικών. Ο χρόνος που χρειάζεται και το βάρος που δημιουργεί, μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ αποτυχίας και επιτυχίας της αποστολής. 

Τα πυρομαχικά 76/62 SR 3P μπορούν να προγραμματιστούν με διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας για να παρέχουν βελτιστοποιημένο αποτέλεσμα ενάντια σε κάθε είδους απειλή (εναέρια, παράκτια ή απειλή επιφανείας). Αυτή η λειτουργία παρέχει οπλικά συστήματα με την υψηλότερη δυνατή ευελιξία μάχης.

Τέλος, τόσα τα υφιστάμενα όσο και τα νέα πυροβόλα ΟΤΟ 76/62 SR, μπορούν να εξοπλιστούν με:

  • Κουβούκλιο τύπου “stealth” για μείωση της συνολικής ραδιοτομής του πλοίου
  • Ραντάρ αρχικής ταχύτητας ρύγχους για αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου πυρός των ενδεχόμενων αποκλίσεων από τις τιμές του πίνακα εύρους
  • Συσκευή πολλαπλής τροφοδοσίας για τον αυτόματο χειρισμό, επιλογή και τροφοδοσία οποιουδήποτε τύπου πυρομαχικών που έχει φορτωθεί
  • Σύστημα STRALES (το σύστημα καθοδήγησης για το κατευθυνόμενο βλήμα DART)

Διαβάστε επίσης: LIG Nex1 | Φαβορί για το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορέας – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This