Χ. Πετρίδης | Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Άμυνας στη Σαουδική Αραβία
Defence Redefined
Published on 09/03/2022 at 12:00

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στη Σαουδική Αραβία ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επαφών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου ‘Αμυνας.

Ο Πρίγκιπας Khalid bin Salman bin Abdulaziz, Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, υποδέχθηκε επισήμως τον κ. Πετρίδη. Κατά τη συνάντηση τους  επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο χωρών για την αναβάθμιση των σχέσεων σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας. 

Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την ευρύτερη ασφάλεια, με έμφαση στην προώθηση της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή του Κόλπου και της Ανατολικής Μεσογείου και συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Νωρίτερα ο κ. Πετρίδης είχε συνάντηση με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας Στρατηγό Fayyadh Al Ruwaili, όπου συζήτησαν μελλοντικές κοινές δράσεις με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. 

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε την έκθεση αμυντικού υλικού, World Defense Show Saudi Arabia, η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά και ενημερώθηκε για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του, είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), δίδοντας συνέχεια στις τακτικές διμερείς διαβουλεύσεις. Είχε την ευκαιρία μεταξύ άλλων να συνομιλήσει με τους Υπουργούς Άμυνας του Μπαχρέιν, της Τυνησίας και του Μαρόκου.

Ο Υπουργός Άμυνας παραχώρησε επίσης συνέντευξη στην ευρείας κυκλοφορίας αραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsat στην οποία σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να εργάζεται για την περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων της με την Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Συμμετοχή Ελλήνων Παρατηρητών σε Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση στη Σ. Αραβία – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This