Υπουργείο Άμυνας | Διεθνές Σεμινάριο για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Γεω-Οικονομία
Defence Redefined
Published on 02/12/2023 at 09:39

Η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων EGMONT και την Αυστριακή Ακαδημία Άμυνας, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας, συνδιοργάνωσαν το Διεθνές Σεμινάριο “Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Γεω-Οικονομία: Ευρωπαϊκές Προοπτικές μεταξύ Πολιτικής Ευθύνης και Οικονομικής Αυτονομίας”.

Το σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τις 27 έως τις 30 Νοεμβρίου 2023, διοργανώθηκε για πρώτη φορά  και είχε ως σκοπό την ανάλυση και συζήτηση της αλληλεξάρτησης μεταξύ της ευρωπαϊκής ασφάλειας και της γεωοικονομίας και ειδικότερα την κατανόηση του όρου της γεωοικονομίας, ως χαρακτηριστικού της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, κατά τη διεξαγωγή του εξετάστηκαν τρόποι αξιοποίησης οικονομικών μέσων για την επίτευξη γενικών στρατηγικών συμφερόντων, ιδιαίτερα μεταξύ μεγάλων δυνάμεων, καθώς και τρόποι με τους οποίους η ΕΕ μπορεί να ασκήσει γεωοικονομική πολιτική, παραμένοντας πιστή στις αξίες της.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν τριάντα ένας συμμετέχοντες από 11 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κύπρος, Αυστρία, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Τσεχία, Μάλτα, Σλοβακία, Ιταλία, Βέλγιο, Ρουμανία και Ισπανία).

Στους συμμετέχοντες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το σεμινάριο και τα διαδικτυακά μαθήματα του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας, απονεμήθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης υπογεγραμμένα από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής κ. Josep Borrell. 

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Νέα στολή παραλλαγής για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This