Υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΓΕΕΘΑ και ΕΤΜΕ ΠΕΠΠΑΣ για το πρόγραμμα USSPs – Συμμετέχουν και οι κυπριακές εταιρείες SignalGeneriX και CyRIC
Defence Redefined
Published on 19/04/2024 at 17:06

Το ΓΕΕΘΑ γνωστοποίησε με ανακοίνωση του πως την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 υπογράφηκε η υπ’ αριθμ. 001Ε/2024 σύμβαση μεταξύ του ΥΠΕΘΑ / ΓΔΑΕΕ και της Εταιρείας «ΕΤΜΕ ΠΕΠΠΑΣ και Συνεργάτες ΑΕ» για την Υλοποίηση του Διακρατικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ερευνητικής και Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΔΟΠΕΑΣ) με τίτλο “Development of Unmanned Semi-fixed Sea Platforms for Maritime Surveillance – USSPs”.

Σκοπός του προγράμματος USSPs είναι να αναπτύξει ένα εξαιρετικά αυτόνομο, ενεργειακά αποδοτικό πρωτότυπο μη επανδρωμένης πλατφόρμας, βασισμένο σε τεχνολογίες μικροσκοπικής πλατφόρμας πετρελαίου και με μεγάλη γκάμα εναέριων, επιφανειακών και υποβρυχίων αισθητήρων. Μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε γεωγραφική περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των βαθέων υδάτων, και σε αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες, οπότε θα είναι πολύ ευέλικτο στη λειτουργία.

Το πρόγραμμα “Unmaned Semifixed Sea Platforms” (USSPs) έχει επιλεγεί για να λάβει χρηματοδότηση από το EDIDP και αποτιμάται σε 19,5 εκατομμύρια ευρώ. Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ανέρχεται στα 12,8 εκατομμύρια, που είναι το μεγαλύτερο από τα 26 έργα που επιλέχθηκαν στο EDIDP 2020. Η διάρκεια του προγράμματος υπολογίζεται στους 42 μήνες. 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι κυπριακές εταιρείες CyRIC και SignalGeneriX ενώ συμμετέχουν συνολικά 15 εταιρείες από 7 κράτη. Από την Ελλάδα συμμετέχουν η Foundation for Research and Technology HELLAS και η ETME PEPPAS kai Synergates EE η οποία είναι και ο συντονιστής του προγράμματος.

Διαβάστε επίσης: USSPs | Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης δυνατοτήτων θαλάσσιας επιτήρησης με τη συμμετοχή των κυπριακών CyRIC και SignalGeneriX

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς και μαζί με αυτήν, οι απαιτήσεις για την κατάρτιση και εκπαίδευση εκείνων…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This