ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Υεμένη | Οι Χούθι κατέστρεψαν 6 άρματα του Συνασπισμού – Ισχυρίζονται ότι οι κατέρριψαν αμερικανικό drone | Διαδραστικός χάρτης & VIDEO
Defence Redefined
Published on 03/08/2020 at 13:42

Σε μόνιμα εμπόλεμη κατάσταση βρίσκεται η Υεμένη, με τις εχθροπραξίες μεταξύ της οργάνωσης Ansar Allah (Χούθι) και του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας να συνεχίζονται με πρωτοφανή αγριότητα.

Πλοηγηθείτε στο διαδραστικό χάρτη πατώντας πάνω στα εικονίδια για περισσότερες πληροφορίες. Με κόκκινο χρώμα παρουσιάζονται οι δυνάμεις των Χούθι και των συμμάχων τους και με πράσινο χρώμα, ο τα εδάφη του συνασπισμού υπό την αιγίδα της Σαουδικής Αραβίας

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν ένα αμερικανικό drone πάνω από τα βόρεια σύνορα της χώρας με τη Σαουδική Αραβία. 

Ο αμερικανικός στρατός έχει χάσει drones στην Υεμένη στο παρελθόν. Πέρυσι, οι Χούθις ισχυρίστηκαν δύο φορές ότι κατέρριψαν αεροσκάφη MQ-9 Reaper των ΗΠΑ, τα οποία είναι οπλισμένα με πυραύλους.

Διαβάστε επίσης: Υεμένη | Οι Χούθι θα αποκαλύψουν νέο βαλλιστικό πύραυλο αφού χτυπήσουν την Σαουδική Αραβία

Σε άλλη εξέλιξη, χθες 2 Αυγούστου, η πτέρυγα Τύπου των Χούθι μοιράστηκε βίντεο από πρόσφατες επιθέσεις κατά των δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας και τους συμμάχους της. Τα βίντεο (βλέπετε χάρτη) δείχνουν τους μαχητές Χούθι να καταστρέφουν έξι θωρακισμένα άρματα μεταφοράς προσωπικού και ένοπλα φορτηγά από τη Σαουδική Αραβία στη βόρεια επαρχία al-Jawf της Υεμένης και στη επαρχία Najran, με αντιαρματικούς πυραύλους (ATGM).

Σύμφωνα με το SouthFront, οι Χούθι χρησιμοποίησαν αντιαρματικούς πυραύλους τύπου Konkurs, τους οποίους είτε προμηθεύτηκαν απευθείας από το Ιράν είτε καταλήφθηκαν από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία σε πρόσφατες μάχες.

Οι Χούθι αύξησαν τις επιχειρήσεις τους στη μεθοριακή γραμμή με τη Σαουδική Αραβία τους τελευταίους μήνες ως απάντηση στις έντονες εναέριες επιθέσεις του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον της Υεμένης (βλέπετε χάρτη). 

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και οι σύμμαχοί του από την Υεμένη προσπαθούν να ασφαλίσουν τα σύνορα, από το ξέσπασμα του πολέμου το 2015. 

Διαβάστε επίσης: Οι Χούθι κατέλαβαν 400 τ.χλμ από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Σαουδική Αραβία | Διαδραστικός Χάρτης & VIDEO

Ωστόσο, οι Χούτι εξακολουθούν να κυριαρχούν στα πεδία των μαχών στα σύνορα, χάρη στην καλύτερη κατανόησή και εξειδίκευση σχετικά με το έδαφος αλλά και την εφαρμογή ανώτερων τακτικών. 

Με πληροφορίες από: New York Times, SouthFront

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This