ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι Χούθι κατέλαβαν 400 τ.χλμ από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Σαουδική Αραβία | Διαδραστικός Χάρτης & VIDEO

Defence Redefined
Published on 05/07/2020 at 11:57

Οι αντάρτες Χούθι έχουν καταλάβει έκταση πέραν των 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τις δυνάμεις του συνασπισμού υπό την αιγίδα της Σαουδικής Αραβίας, κατά την πρόσφατη πρόοδό τους στα διοικητικά σύνορα των επαρχιών της Υεμένης, al-Bayda και Marib, από τις αρχές Ιουλίου.(βλέπετε χάρτη) 

Πλοηγηθείτε στο διαδραστικό χάρτη πατώντας πάνω στα εικονίδια για περισσότερες πληροφορίες. Με κόκκινο χρώμα παρουσιάζονται οι δυνάμεις των Χούθι και των συμμάχων τους και με πράσινο χρώμα, ο τα εδάφη του συνασπισμού υπό την αιγίδα της Σαουδικής Αραβίας

Σύμφωνα με τον Ταξίαρχο Sare’e, εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι πιστοί στην κυβέρνηση των Χούθι, οι πιο έντονες συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Soq Qaniya, όπου οι δυνάμεις των ανταρτών κατέλαβαν μεγάλο αριθμό όπλων, πυρομαχικών, οχημάτων και συστημάτων πυροβολικού που άφησαν πίσω τους μαχητές, πιστοί στην υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία Κυβέρνηση του Mansur Hadi.(βλέπετε χάρτη)

Πηγές της Σαουδικής Αραβίας ισχυρίζονται ότι οι αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και οι δυνάμεις Hadi προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στους Χούθι στις πρόσφατες συγκρούσεις. Σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον 50 μαχητές Χούθι εξουδετερώθηκαν στην πρόσφατη σειρά αεροπορικών επιθέσεων της Σαουδικής Αραβίας στην κεντρική και βόρεια Υεμένη όπως μπορείτε να δείτε και στον διαδραστικό μας χάρτη. Ωστόσο, οι πηγές της Σαουδικής Αραβίας παρέχουν ελάχιστα στοιχεία για να επιβεβαιώσουν αυτούς τους ισχυρισμούς. 

Διαβάστε επίσης: Κατάρριψη βαλλιστικού πυραύλου ανακοίνωσε ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό το Ριάντ

Σύμφωνα με το SouthFront, τα αεροσκάφη συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποίησαν 10 αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Qaniyah, 6 αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Radman, 2 στην περιοχή Hayran, 7 στην περιοχή Majzar και 10 στις περιοχές Khab και Shaaf. (βλέπετε χάρτη)

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας και του Ansar Allah (Χούθι) συνεχίζονται στα βορειοδυτικά της επαρχίας Marib. 

Από την πλευρά τους, οι Χούθι με την χρήση μη επανδρωμένων αεροχημάτων  τύπου Qasef-2K χτύπησαν αίθουσες επιχειρήσεων και ελέγχου στο αεροδρόμιο Najran και αποθήκες πυρομαχικών και υπόστεγα πολεμικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση King Khalid.(βλέπετε χάρτη)

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε την Παρασκευή ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε τέσσερα μη επανδρωμένα αεροχήματα φορτωμένα με εκρηκτικά που ξεκίνησαν από την Υεμένη προς τη Σαουδική Αραβία.

Η Υεμένη έχει αποκοπεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον υπόλοιπο κόσμο από το 2015, μετά την ανακοίνωση με επιστολή που διαβιβάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 26 Μαρτίου του ίδιου έτους από τα μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ). Το ΣΣΚ, με πρόσχημα το αίτημα υποστήριξης που έλαβε από τον πρόεδρο της Υεμένης ξεκίνησε στρατιωτική εκστρατεία εναντίον της Υεμένης για την επανεγκατάσταση του φιλο-Σαουδάραβα Προέδρου Mansur Hadi. Πάνω από πέντε χρόνια αργότερα, οι λαοί της Υεμένης παραμένουν παγιδευμένοι σε μια πραγματική κόλαση επί γης.

Με πληροφορίες από: SouthFront

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This