Υεμένη | Νεκροί μαχητές Χούθι από αμερικανικά πυρά – Κατάρριψη πυραύλων και βύθιση σκαφών
Defence Redefined
Published on 31/12/2023 at 17:57

Δέκα αντάρτες Χούθι σκοτώθηκαν από τα αμερικανικά πυρά που βύθισαν στην Ερυθρά Θάλασσα τα σκάφη τους την ώρα που πραγματοποιούσαν επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ανέφεραν σήμερα δύο πηγές στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης το οποίο ελέγχεται από τους Χούθι.

Οι τραυματίες διασώθηκαν μετά την επίθεση και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και άλλα τέσσερα άτομα επέζησαν επίσης, σύμφωνα με τις λιμενικές πηγές, οι οποίες μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ζητώντας να μην κατονομασθούν.

Ο αμερικανικός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως βύθισε τρία σκάφη των ανταρτών Χούθι έπειτα από επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της δανικής εταιρείας θαλάσσιων μεταφορών Maersk, η οποία ανέστειλε για 48 ώρες τη διέλευση των πλοίων της από την περιοχή.

Το καταδρομικό USS Gravely του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κατέρριψε επίσης το Σάββατο δύο πυραύλους που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης εναντίον εμπορευματικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) έλαβε πληροφορία για μια επίθεση σε πλοίο που συνέβη 60 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού της Χοντέιντα της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα. Η UKMTO τόνισε ότι ένα αγνώστου ταυτότητας πλοίο ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση από τρία μικρά σκάφη και υπήρξε ανταλλαγή πυρών. Κανένα μέλος του πληρώματος του πλοίου δεν έχει τραυματιστεί τόνισε η UKMTO.

*Φωτογραφία αρχείου

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Κατάρριψη 12 μη επανδρωμένων αεροχημάτων και 5 πυραύλων των Χούθι σε 10 ώρες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This