Το Ιράν ανακοίνωσε πως έπληξε εγκαταστάσεις της Μοσάντ στο Ιρακινό Κουρδιστάν
Defence Redefined
Published on 17/01/2024 at 13:30

Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες πως εκτόξευσε ομοβροντίες βαλλιστικών πυραύλων εναντίον εγκαταστάσεων στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία, ενώ οι αρχές στην αυτόνομη περιφέρεια του ιρακινού Κουρδιστάν έκαναν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις αμάχους νεκρούς και άλλους έξι τραυματίες.

Τα πλήγματα του Ιράν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη εξαπολύθηκαν με φόντο τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, έπειτα από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να προκληθεί ανάφλεξη σε όλη την περιοχή, ή αλλιώς να γενικευτεί ο πόλεμος ανάμεσα σε συμμάχους και εχθρούς κάθε πλευράς.

Στην περιφέρεια της Αρμπίλ, της πρωτεύουσας της αυτόνομης περιφέρειας Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ, οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν πως έβαλαν στο στόχαστρο αρχηγείο κατασκοπείας που κατ’ αυτούς ανήκε στη Μοσάντ, την ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας, καθώς και συγκέντρωση “αντιιρανικών τρομοκρατικών οργανώσεων”, σύμφωνα με το ιρανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία | Σύλληψη 33 προσώπων ως ύποπτους για κατασκοπεία προς όφελος της ισραηλινής Μοσάντ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This