Τουρκία | Σμήνος USV “kamikaze” Albatros υπό την καθοδήγηση UAV TB2 Bayraktar – VIDEO
Defence Redefined
Published on 10/10/2023 at 16:24

Η τουρκική εταιρεία Aselsan παρουσίασε το νέο Μη Επανδρωμένο Σκάφος Επιφανείας (USV) “kamikaze” Albatros.

Συγκεκριμένα, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε συνεργασία με την τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία πραγματοποίησαν επιτυχημένες δοκιμές του επίμαχου συστήματος σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των ακτών της Μερσίνης, με την Προεδρία Αμυντικών Βιομηχανιών Τουρκίας (SSB) να δημοσιεύσει σχετικά πλάνα.

Όπως ανέφερε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του, τα Μη Επανδρωμένα Σκάφη τύπου Albatros αναπτύχθηκαν σε σχηματισμό σμήνους και χτύπησαν θαλάσσια στόχο μήκους 22 μέτρων, υπό την καθοδήγηση ενός Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος τύπου TB2 Bayraktar, που υπηρετεί με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Βάσει του σεναρίου της άσκησης – δοκιμής, το TB2 Bayraktar εντόπισε τον εχθρικό στόχο και στη συνέχεια μετέδωσε τα απαραίτητα δεδομένα στοχοποίησης προς την “ομάδα” 8 συνολικά Albatros τα οποία κατευθύνθηκαν προς τον στόχο, και πραγματοποίησαν επίθεση “kamikaze” βυθίζοντας το πλοίο. 

Διαβάστε επίσης: ULAQ | To πρώτο τουρκικό οπλισμένο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (AUSV) – VIDEO

Όπως τόνισαν οι τουρκικές αρχές, πρόκειται για την πρώτη επιτυχημένη κοινή άσκηση, στην οποία συνεργάστηκαν και εκτέλεσαν Μη Επανδρωμένες Πλατφόρμες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες δυνατότητες έχει αναπτύξει και η εταιρεία Swarmly με έδρα την Κύπρο με το νέο USV B5 Hydra. 

Μάλιστα, το Μη Επανδρωμένο Αερόχημα Poseidon της ίδιας εταιρείας δύναται να λειτουργήσει ως ενδιάμεσος κόμβος σύνδεσης και επικοινωνίας διασυνδεδεμένο με μέχρι και 14 B5 Hydra.

Διαβάστε επίσης: B5 Hydra | Το μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας της Swarmly Aero με έδρα την Κύπρο

Σήμερα, τα Μη Επανδρωμένα Σκάφη Επιφανείας (USVs) επιτρέπουν όλο και περισσότερο στους Ουκρανούς να επιτεθούν και να παρενοχλήσουν το ρωσικό ναυτικό στη Μαύρη Θάλασσα και στη χερσόνησο της Κριμαίας. 

Μια χώρα που πρακτικά δεν έχει στόλο είναι αριθμητικά και οπλικά υποδεέστερη εντός της δικής της ακτογραμμής, αλλά τα USVs αποδεικνύονται ένα ζωτικό εργαλείο με αποδεδειγμένες ασύμμετρες δυνατότητες κρούσης, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Διαβάστε επίσης: Η χρήση των USV στην Κριμαία και τα ελληνικά i-sostis και Sea Rider | Φωτογραφίες και VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This