Τουρκία – Πακιστάν – Σαουδική Αραβία | Συνάντηση για τριμερή αμυντική συνεργασία
Defence Redefined
Published on 24/08/2023 at 16:23

Εκπρόσωποι της Τουρκίας, του Πακιστάν και της Σαουδικής Αραβίας, συναντήθηκαν στο Ριάντ για να συζητήσουν θέματα τριμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Βοηθός Υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας Talal Al Otaibi, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου του Πακιστανικού Στρατού, Αντιστράτηγος Muhammad Saeed και ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Celal Sami Tüfekçi. 

Το κρατικό πρακτορείο τύπου της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι η τριμερής με την Τουρκία και το Πακιστάν πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με σκοπό την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας. Το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας δημοσιοποίησε φωτογραφικό υλικό από την συνάντηση.

Δεν δημοσιοποιήθηκαν μέχρι στιγμής λεπτομέρειες σχετικά με τη συνάντηση, όμως αναφέρθηκε ότι οι αντιπροσωπείες συζήτησαν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στην αμυντική βιομηχανία, τη μεταφορά τεχνολογίας, εγχώρια παραγωγή και επιστημονική έρευνα.

Να υπενθυμίσουμε πως η τουρκική εταιρεία Baykar πούλησε πρόσφατα UAV AKINCI αξίας 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Σαουδική Αραβία ενώ θα δημιουργήσει και υποδομε΄ς στη χώρα. 

Διαβάστε επίσης: Spears of Victory 23 | Η Ελληνική Αεροπορία σε άσκηση στη Σαουδική Αραβία – Συμμετοχή Πακιστάν και Κατάρ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This