Τουρκία | Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ και των Κούρδων του PKK
Defence Redefined
Published on 01/01/2024 at 14:56

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν σήμερα Πρωτοχρονιά τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης για να διαδηλώσουν κατά του PKK και του Ισραήλ και υπέρ των Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας, με την πορεία των διαδηλωτών να φτάνει πάνω και γύρω από τη Γέφυρα του Γαλατά. Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και Μπιλάλ Ερντογάν, δευτερότοκος γιος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μιας πλατφόρμας περισσότερων από 300 οργανώσεων και ενώσεων για να συγκεντρωθούν στη διαδήλωση που κυριάρχησαν συνθήματα όπως: «Λύτρωση στους μάρτυρες μας, στήριξη στην Παλαιστίνη, κατάρα στο Ισραήλ».

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ο πρόεδρος Ερντογάν, παραδοσιακός υποστηρικτής της παλαιστινιακής υπόθεσης, έχει υιοθετήσει σκληρή ρητορική εναντίον του Ισραήλ, καταγγέλλοντας επίσης την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Το μεγάλο πλήθος διαδηλωτών κρατώντας τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες, άρχισε να συγκεντρώνεται νωρίς τα ξημερώματα προς τη Γέφυρα του Γαλατά και εξαπλώθηκε κατά μήκος της ευρωπαϊκής πλευράς της Κωνσταντινούπολης φωνάζοντας «Θάνατος στο Ισραήλ, Έξω από την Παλαιστίνη» και «Ο Θεός είναι Μεγάλος», σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ένα τεράστιο πανό με τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας ήταν κρεμασμένο στη μέση της γέφυρας και διαδηλωτές κρέμασαν επίσης εικόνες με καρικατούρες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου που να τον εμφάνιζε με το μουστάκι του Χίτλερ.

Ο Μπιλάλ Ερντογάν, δευτερότοκος γιος του Τούρκου προέδρου, μίλησε επίσης στους διαδηλωτές χαιρετώντας, με αναφορά στους τούρκος στρατιώτες που σκοτώθηκαν από του Κούρδους αντάρτες του PKK και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να συνεχιστεί η ένοπλη καταστολή του κουρδικού κινήματος. 

Διαβάστε επίσης: Συρία | Ο τουρκικός στρατός σκοτώνει αμάχους και παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This