Τμήμα Δασών Κύπρου | Ενίσχυση του τροχαίου στόλου πυρόσβεσης – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 16/03/2024 at 19:58

Το Τμήμα Δασών Κύπρου αναμένεται να προμηθευτεί 25 πυροσβεστικά οχήματα για σκοπούς προστασίας των δασών.

Ειδικότερα, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, με την εταιρεία HOUTRIS να παραδίδει αρχικά τα 5 πρώτα οχήματα της συνολικής προμήθειας. Τα υπόψη οχήματα βασίζονται στο πλαίσιο Unimog της Mercedes και εξοπλίζονται με τον αναγκαίο εξοπλισμό δασοπυρόσβεσης.

Το πλαίσιο Unimog αναπτύχθηκε ως πακέτο ισχύος με στόχο την απροβλημάτιστη λειτουργία σε ακραία περιβάλλοντα εκτός δρόμου (offroad).

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική Υπηρεσία | Εκπαίδευση σε υψόμετρο 60 μέτρων – Όχημα SCANIA με βραχίονα F60 RLX

Η οικογένεια οχημάτων Unimog ανταπεξέρχεται πρακτικά σε όλες τις προκλήσεις εξαιτίας της δυνατότητας τετρακίνησης και της στρεπτικής ευκαμψίας στοιχεία τα οποία δίνουν το προβάδισμα σε ανώμαλο έδαφος. Το Unimog θεωρείται διαχρονικά ένα πολύ αξιόπιστο όχημα για την βέλτιστη μεταφορά πληρώματος, υλικών και βαρέως εξοπλισμού ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία.

Τα οχήματα έχουν δυνατότητα κίνησης έως και περίπου 90 χλμ/ώρα και δυνατότητα διέλευσης από υδάτινο κώλυμα βάθους έως 1,20 μέτρων.

Διαβάστε επίσης: DEFEA | Κυπριακό Περίπτερο με UAV εγχώριας κατασκευής και οι Κυπριακές εταιρείες – Φωτογραφίες και VIDEO

Η εταιρεία HOUTRIS παρέδωσε πρόσφατα επίσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εννέα φορτηγά πυροσβεστικά οχήματα 4×4 τα οποία θα συμβάλουν στην κατάσβεση αγροδασικών πυρκαγιών και θα υποστηρίζουν αποτελεσματικά σε περιστατικά πυρκαγιών στο αστικό δίκτυο. 

Η HOUTRIS δραστηριοποιείται στην κατασκευή και σχεδιασμό ειδικοποιημένων οχημάτων και λοιπών προϊόντων για εξειδικευμένες ανάγκες και εφαρμογές, παρέχοντας στην αγορά, μεταξύ άλλων, μια σειρά από πυροσβεστικά οχήματα, αμαξώματα φορτηγών, οχήματα συλλογής απορριμμάτων, ρυμουλκούμενα συστήματα, εξοπλισμό αεροδρομίου και ειδικοποιημένα οχήματα για τις ένοπλες δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική Υπηρεσία | Παράδοση εννέα νέων οχημάτων 4×4

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This