Πυροσβεστική Υπηρεσία | Παράδοση εννέα νέων οχημάτων 4×4
Defence Redefined
Published on 15/09/2023 at 16:30

Παραδόθηκαν σήμερα Παρασκευή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εννέα οχήματα 4×4, σύγχρονου τύπου, που θα συμβάλουν στην κατάσβεση αγροδασικών πυρκαγιών και θα υποστηρίζουν αποτελεσματικά σε περιστατικά πυρκαγιών στο αστικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης, σε συνέντευξη Τύπου, την οποία χαιρέτισε η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, ο Αρχιπύραρχος Νίκος Λογγίνος ανέφερε ότι τα οχήματα που παραλήφθηκαν, θα κατανεμηθούν στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς στη βάση της ανανέωσης του μηχανοκίνητου στόλου, αλλά και των αναγκών της κάθε επαρχίας.

Σύμφωνα με τον Αρχιπύραρχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχεται κατά μέσο όρο συνολικά 13.000 κλήσεις από τις οποίες οι 8.500 περίπου χιλιάδες αφορούν πυρκαγιές ενώ 4.500 αφορούν κλήσεις για εξυπηρετήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας. Εξήγησε ότι από τις κλήσεις πυρκαγιών 5.000 περίπου αφορούν πυρκαγιές στην ύπαιθρο και 3.500 χιλιάδες πυρκαγιές σε αστικές περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Πτητικά μέσα | Η παραπληροφόρηση και οι πραγματικότητες

Ανέφερε πως με βάση τα στοιχεία και από το γεγονός ότι υπάρχει συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας και των κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά και των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών ένεκα της κλιματικής κρίσης, πηγάζει η ανάγκη για συνεχή αναβάθμιση του πυροσβεστικού στόλου και εξοπλισμού, ακολουθώντας την τεχνολογική εξέλιξη για αντιμετώπιση ποικίλων περιστατικών ευρείας φύσεως.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σημείωσε ο Αρχιπύραρχος, διαθέτει προσωπικό με ήθος και χαρακτήρα και οι καθημερινές προσπάθειές τους για προστασία της ανθρώπινης ζωής, περιουσίας και φυσικού πλούτου, επιβραβεύονται συνεχώς από την αναγνώριση που δέχονται καθημερινά από τους πολίτες.

Ο κ. Λογγίνος ανέφερε επίσης ότι με την αδιάκοπη εκπαίδευση και συμμετοχή σε καινοτόμα προγράμματα, καθώς και με τον κατάλληλο και σύγχρονο επιχειρησιακό εξοπλισμό, οι πυροσβέστες υποστηρίζονται για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, με επαγγελματικό χειρισμό και ασφάλεια, στο συνεχώς εξελισσόμενο επιχειρησιακό πεδίο.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει προγραμματισμός για την παραλαβή είκοσι ένα αντλιοφόρων πυροσβεστικών οχημάτων, ως επίσης και οχημάτων πυροσβεστικού και διασωστικού τύπου με ορίζοντα το 2026, για αντιμετώπιση ποικίλων περιστατικών ευρείας φύσεως, ακολουθώντας τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΨΗ | Πυρο-τρομοκρατία – Μία απλή υποπερίπτωση στην νομοθεσία ή μία υπαρκτή απειλή;

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This