Πυροσβεστική Υπηρεσία | Εκπαίδευση σε υψόμετρο 60 μέτρων – Όχημα SCANIA με βραχίονα F60 RLX
Defence Redefined
Published on 19/01/2023 at 17:45

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση όπου ενημερώνει το κοινό ότι, μέσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της με στόχο την ετοιμότητα, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11:00, θα διεξαχθεί εκπαιδευτική άσκηση με τη χρήση του Τηλεσκοπικού Γερανοφόρου Οχήματος 60 μέτρων σε ψηλό κτίριο (ICON) στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Α΄ στο Δήμο Γερμασόγειας Επαρχίας Λεμεσού.

Ως εκ τούτου, επισημαίνεται ότι θα υπάρξει κινητοποίηση Πυροσβεστικών Οχημάτων κατά την παραπάνω ώρα και ημερομηνία και δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για το κοινό.

Το τηλεσκοπικό βραχιονοφόρο πυροσβεστικό όχημα μέγιστου ύψους επέκτασης 60 μέτρων, μπορεί να χρησιμοποιείται για σκοπούς διάσωσης και κατάσβεσης πυρκαγιών σε ψηλά κτίρια. Πρόκειται για όχημα τύπου SCANIA εξοπλισμένο με τον τηλεσκοπικό βραχίονα της εξειδικευμένης Φινλανδικής εταιρείας BRONTO SKYLIFT τύπου F60 RLX. Ο υπόψη βραχίονας διαθέτει ανάμεσα σε άλλα δυνατότητα ανύψωσης μέχρι 500kg (εντός του κουβουκλίου) και ρίψης 3800 λίτρων νερού /λεπτό!

H αγορά και προμήθεια του συγκεκριμένου Πυροσβεστικού Οχήματος συγχρηματοδοτείται με το ποσό των €430,00 από το έργο « Ήρων» στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΙΝΤΕRREG V-A 2014-2020 Eλλάδα – Κύπρος, κατόπιν πολλών προσπαθειών, διαβουλεύσεων, συναινέσεων, συμφωνιών με διάφορους  αρμόδιους φορείς, σε συνεργασία πάντοτε με το Π.Σ. Σώμα Ελλάδος με πρωτεύοντα στόχο την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη ανταπόκριση για βοήθεια στο κοινό στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου | Δείτε το νέο πυροσβεστικό όχημα με δυνατότητα ρίψης νερού από ύψος 60 μέτρων – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This