Συνάντηση Νίκου Δένδια και Ben Wallace | Αιχμές για Τουρκία – Διδάγματα από την Ουκρανία
Defence Redefined
Published on 24/07/2023 at 17:52

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε στο Λονδίνο με τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ben Wallace.

Ο Νίκος Δένδιας, μεταξύ άλλων δήλωσε πως η βρετανική πλευρά έχει με πολλούς τρόπους διατυπώσει τις ευχαριστίες της προς την Ελλάδα, προς την ελληνική Кυβέρνηση, για το ενδιαφέρον, την ασφάλεια και τις εκκενώσεις των Βρετανών τουριστών από τις περιοχές στην Ελλάδα που αντιμετώπισαν τους μεγάλους κινδύνους των πυρκαγιών, των τελευταίων ημερών.

Επίσης, ανέφερε πως αντικείμενο της συζήτησης είναι το «Κοινό Όραμα» που έχει υπογραφεί από τον τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οδικός χάρτης, αλλά και μια εκτεταμένη συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ως σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ, στην ευρύτερη περιοχή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Βόρεια Αφρική, στην υπο-Σαχάρια Αφρική και τις προκλήσεις που παρουσιάζουν τα Δυτικά Βαλκάνια.

Πρόσθεσε πως θα ήθελε να υπάρχει ένας μηχανισμός μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας, ώστε να μεταφερθούν και στην Ελλάα τα διδάγματα που το Ηνωμένο Βασίλειο προσλαμβάνει από τον πόλεμο στην Ουκρανία και το πώς θα μπορούσαν να εκσυγχρονιστούν περαιτέρω οι Ένοπλες Δυνάμεις βάσει των διδαγμάτων αυτών.

Τέλος, τόνισε πως το ΝΑΤΟ δεν είναι απλώς μία αμυντική συμμαχία αλλά μια συμμαχία αξιών και έχει σημασία ποιες χώρες, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, υπερασπίζονται ακριβώς αυτές τις αξίες για τις οποίες υπάρχει το ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία | Περισσότεροι από 17.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εκπαιδευτεί χάρη σε πρόγραμμα του οποίου ηγείται η Βρετανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This