Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων | Τελετή Ορκωμοσίας Ανθυπολοχαγών Τάξης 2023
Defence Redefined
Published on 23/06/2023 at 10:17

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής, η τελετή αποφοίτησης και ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2023 «Υπίλαρχος Αντώνιος Καράμπελας».Από την Σχολή αποφοίτησαν 177 Ανθυπολοχαγοί εκ των οποίων 146 από την Ελλάδα, 25 από την Κύπρο, 2 από Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ένας από Αρμενία, ένας από Μολδαβία, ένας από Αλβανία και ένας από Σενεγάλη.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ.κ. Αντώνιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, Πρέσβεις ξένων κρατών, ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΦ.

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει: «Τιμούμε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για τα 195 χρόνια προσφοράς στην Πατρίδα των Ευελπίδων, τους οποίους πρώτος ο Ιωάννης Καποδίστριας ονόμασε «Ευέλπιδες», εκείνους δηλαδή που ενσαρκώνουν τις ελπίδες του Έθνους, αποφασισμένους να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα και εθνική ανεξαρτησία με την ίδια τους τη ζωή, εάν χρειαστεί».

Διαβάστε επίσης: Σχολή Ευελπίδων | Εντυπωσιακές εικόνες από τη Θερινή Εκπαίδευση των σπουδαστών – VIDEO και Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This