Σουηδία | Προμήθεια προηγμένης αναπνευστικής προστασίας για CBRN
Defence Redefined
Published on 05/06/2023 at 15:13

Η εταιρεία Avon Protection ανακοίνωσε ότι ο στρατηγικός εταίρος της, η εταιρεία Promoteq, έγινε ανάδοχος μιας επταετής σύμβασης-πλαίσιο από τη Σουηδική Υπηρεσία Αμυντικού Υλικού (FMV) για την προμήθεια προηγμένων συστημάτων  αναπνευστικής προστασίας της Avon Protection.

Το συμβόλαιο των 8 εκατομμυρίων λιρών περιλαμβάνει μάσκες FM54, CS-PAPR και ST54 SCBA μονάδες, καθώς και ανταλλακτικά και αξεσουάρ. Οι πρώτες παραδόσεις βάσει της σύμβασης θα ξεκινήσουν το 2023 και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μάσκες FM54 παρέχει στους ειδικούς χρηστές μέγιστη προστασία από απειλές ΧΒΡΠ (CBRN), τοξικά βιομηχανικά χημικά (Toxic Industrial Chemicals – TIC) και τοξικά βιομηχανικά υλικά (Toxic Industrial Materials – TIM), ενώ διατηρεί την ευελιξία των χρηστών, καθώς αλλάζουν οι παράμετροι των αποστολών.

Οι μάσκες FM54 λειτουργούν τόσο σε κατάσταση αρνητικής, όσο και θετικής πίεσης χάρη στον ενισχυμένο μοχλό που βρίσκεται στη μονάδα μεταβαλλόμενης εκπνευστικής αντίστασης (Variable Resistance Exhalation – VREU), που επιτρέπει στο χρήστη να αλλάζει λειτουργία από θετική σε αρνητική πίεση χωρίς να αλλάζει μάσκα.

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική Υπηρεσία | Συμμετοχή στο πρωτοποριακό πρόγραμμα RESPOND-A

Οι μάσκες FM54 έχουν σχεδιαστεί για διασύνδεση με τα συστήματα ST54 Tactical Operator SCBA.

Το υπόψη σύστημα είναι η βάση ενός συστήματος αναπνευστικής προστασίας πολλαπλών αποστολών, το οποίο παρέχει λειτουργική ευελιξία στον χειριστή στο πεδίο της μάχης.

Το ST54 SCBA συνδυάζει μάσκες FM54 με μία νέα και καινοτόμο τεχνολογία αρθρωτών αναπνευστικών συσκευών για παροχή δυνατοτήτων θετικής πίεσης είτε από Αυτόνομες Αναπνευστικές Συσκευές (Self Contained Breathing Apparatus – SCBA) είτε από Ηλεκτρικά Τροφοδοτούμενες Συσκευές Φιλτραρίσματος Αέρα  (Powered Air Purifying Respirator – PAPR)

Το σύστημα ST54 παρέχει στον χρήστη πλήρη ευελιξία για να επιλέξει το απαραίτητο επίπεδο προστασίας γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της αποστολής, ενώ το σύστημα ενσωματώνει μη ανακλαστικά μαύρα εξαρτήματα και προειδοποιητικό ηχητικό σήμα, το οποίο μπορεί να σιγήσει.

Διαβάστε επίσης: Πρόγραμμα Prince | Η ΕΛ.ΑΣ εκπαιδεύεται σε χημικές, βιολογικές και ραδιολογικές απειλές

Το σύστημα ST54 ενσωματώνει με τη σειρά του μονάδες τύπου CS-PAPR.

Το Σύστημα Συνδυασμού Ηλεκτρικά Τρφοδοτούμενες Συσκευές Φιλτραρίσματος Αέρα (Combination System Powered Air Purifying Respirator – CS-PAPR) αποτελεί τη νεότερη γενιά αναπνευστικής συσκευής φιλτραρίσματος αέρα (Powered Air Purifying Respirator – PAPR) κατά παραγόντων  ΧΒΡΠ, που έχει σχεδιαστεί για χρήση από συνδυαστικές μονάδες αναπνευστικών συσκευών (Combination Unit Respirators).

Η προγενέστερη Ηλεκτρικά Τροφοδοτούμενη Συσκευή Φιλτραρίσματος Αέρα πολλαπλών θέσεων  (Multi-Position Powered Air Purifying Respirator – MP-PAPR) μαζί με την νέα μονάδα συνδυαστικού σωλήνα επιτρέπει στο χρήστη την απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών τρόπων λειτουργίας προστασίας όπως APR, PAPR και SCBA.

Η μονής όψης σύνδεση αεροσωλήνα για όλες τις λειτουργίες αφήνει τη μία πλευρά του προσώπου ελεύθερη, ώστε ο χρήστης να μπορεί εύκολα να κάνει χρήση όπλου. Επιπλέον, το σχήμα χαμηλού προφίλ του CS-PAPR προσφέρει μειωμένο βάρος και μέγεθος σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα.

Η δυνατότητα αλλαγής επιπέδων προστασίας ανάλογα με την απειλή, παρέχει πλέον στον χρήστη αυξημένη διάρκεια και ασφάλεια κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Διαβάστε επίσης: EDEX 2021 | Ανίχνευση χημικών απειλών από το ChemProX και η χρήση του από την ΕΜΑΚ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This