Ρωσία | Αύξηση στρατιωτικών δαπανών και παραγωγής οπλικών συστημάτων
Defence Redefined
Published on 06/01/2024 at 18:00

Η ρωσική κυβέρνηση αύξησε σημαντικά τον αμυντικό προϋπολογισμό της, αντιπροσωπεύοντας πλέον περίπου το 30% των συνολικών ομοσπονδιακών δαπανών και το 6% του ΑΕΠ. Αυτή η τεράστια αύξηση, περίπου 70% περισσότερο από ό,τι το προηγούμενο έτος, υπογραμμίζει τη δέσμευση του Κρεμλίνου στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η Ρωσία αύξησε την παραγωγή ορισμένων τύπων στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου και παλαιότερου εξοπλισμού. Σύμφωνα με αναφορές, η αυξημένη παραγωγή περιλαμβάνει άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, εκτοξευτές πυραύλων και συστήματα πυροβολικού, καθώς και βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς Iskander, συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς Pantsir και υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal. Αν και ο συνολικός όγκος των παραγόμενων όπλων δεν έχει διευκρινιστεί, η σημαντική αύξηση της παραγωγής υποδηλώνει μια σημαντική προσπάθεια ενίσχυσης των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ρωσίας.

Η Ρωσία εξέτασε επίσης την καθιέρωση εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας χωρίς αύξηση μισθού. Αυτή η πρόταση, που προέρχεται από ρωσικούς επιχειρηματικούς ομίλους που υποστηρίζονται από το κράτος και μεταδίδεται από τα μέσα ενημέρωσης, στοχεύει στην αύξηση της παραγωγικότητας του εργατικού δυναμικού και στην ενίσχυση της ρωσικής οικονομίας έναντι των προκλήσεων που δημιουργούν οι κυρώσεις και η συνεχιζόμενη σύγκρουση.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Συνομιλίες για κοινή παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού με την Ινδία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This