Ρωσία | Αναστολή συμμετοχής από τη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών
Defence Redefined
Published on 18/07/2023 at 13:15

Η Ρωσία ενημέρωσε επισήμως την Ουκρανία, μέσω της ρωσικής πρεσβείας στο Μινσκ, ότι αναστέλλει την συμμετοχή της στη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ο πρεσβευτής της Μόσχας στη Λευκορωσία. Ο Μπόρις Γκριζλόφ επισήμανε ότι ειδοποίηση εστάλη από την πρεσβεία μέσω διπλωματικών διαύλων στην Ουκρανία και ότι η τήρηση της συμφωνίας τερματίζεται από τις 18 Ιουλίου.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε τη Δευτέρα ότι συμφώνησε με τον Γενικό Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης να συνεργαστούν για να ξαναρχίσουν οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω Μαύρης Θάλασσας το συντομότερο.

Ο Γ.Γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, ανέφερε πως εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πληρώσουν το τίμημα της απόφασης της Ρωσίας να τερματίσει τη συμμετοχή της στη συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε με τη σειρά του πως η απόφαση της Ρωσίας για την πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά θα θέσει σε κίνδυνο την επισιτιστική ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας – Δεύτερο σαμποτάζ σε ένα χρόνο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This