Πυροσβεστική Υπηρεσία | Αναζωπύρωση στην Άλασσα – Πυρκαγιά στη Συλίκου
Defence Redefined
Published on 05/08/2023 at 13:52

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Ανδρέας Κεττής, αναφέρει για την σημερινή κατάσταση στα πύρινα μέτωπα πως υπάρχει πυρκαγιά παρά την Κοινότητα Συλίκου σε χαμηλή άγρια βλάστηση. Επιχειρούν με δύο πυροσβεστικά οχήματα επί του παρόντος και θα ενισχυθούν οι δυνάμεις ενώ κατευθύνεται και Φ.Π.Μ της Πολιτικής Άμυνας. Επιπρόσθετα ενεργοποιήθηκαν πέντε εναέρια μέσα (3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα). 

Στη συνέχεια ανέφερε πως η πυρκαγιά στη Συλίκου είναι σε διαχειρίσιμη κατάσταση . Συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με δύο πυροσβ οχήματα απο τη Πυροσβεστική Υπηρεσία μία Φ.Π.Μ Πολιτικής Άμυνας  και πέντε πυροσβ οχήματα  του Τμήματος Δασών καθώς ως επίσης και ένας προωθητής γαιών. Τα εναέρια μέσα κατευθύνονται στην χθεσινή πυρκαγιά της Άλασσας λόγω σοβαρής αναζωπύρωσης. 

Στη συνέχεια ανέφερε πως η αναζωπύρωση περιορίστηκε. Προχωρούν οι επίγειες δυνάμεις με τελικές κατασβέσεις. Πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και η κατάσταση είναι  εξαιρετικά επικίνδυνη. Τα Ιορδανικά αεροσκάφη έχουν αποχωρήσει και παραμένουν τα εναέρια μέσα της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως δεν θα χρειαστεί τελικά η συνδρομή πτητικών μέσων από το Ισραήλ.

Φωτογραφία από: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστικά ελικόπτερα της Ιορδανίας στην Κύπρο – Κόμβος ανεφοδιασμού στη Μεσόγειο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This