Πολωνία | Παρουσίαση του πρώτου αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης SAAB 340 AEW με ραντάρ Erieye
Defence Redefined
Published on 01/10/2023 at 09:00

Η Saab παρουσίασε το πρώτο Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης Saab 340 (Airborne Early Warning aircraft – AEW) για την Πολωνία κατά τη διάρκεια τελετής στο Linköping στις 29 Σεπτεμβρίου, δύο μήνες μετά την παραγγελία δύο αεροσκαφών AEW από την Πολωνία.

Προσκεκλημένοι από τη Σουηδία και την Πολωνία παρακολούθησαν την εκδήλωση, η οποία σηματοδότησε την ταχέως εξελισσόμενη παράδοση στην Πολωνία του Saab 340 AEW εξοπλισμένου με το ραντάρ Erieye.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, ο γρήγορος ρυθμός είναι αποτέλεσμα της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ της Saab και των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του γεγονότος ότι η Saab διαθέτει μια συνεχή γραμμή παραγωγής για αερομεταφερόμενες λύσεις έγκαιρης προειδοποίησης. 

Το Saab 340 AEW, μαζί με τον σχετικό εξοπλισμό εδάφους, παρέχει λεπτομερή εικόνα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς και πολιτικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της εναέριας επιτήρησης και των επιχειρήσεων διάσωσης.

Διαφορετικές διαμορφώσεις του συστήματος Erieye AEW/AEW&C της Saab έχουν πωληθεί σε 9 χώρες μέχρι στιγμής.

Η SAAB παρουσίασε το ραντάρ Erieye στη φετινή έκθεση άμυνας και ασφάλειας DEFEA 2023 στην Αθήνα. Το μέγιστο βεληνεκές του φτάνει τα 450 χλμ εντοπίζοντας στόχους χαμηλού ηλεκτρομαγνητικού ίχνους, καθώς και βαλλιστικές απειλές.Το πολλαπλών ρόλων ραντάρ Erieye EMB-145 AEW&C διαθέτει και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σε 4 αεροσκάφη ΕΜΒ-145 της 380 Μοίρας Αεροφερόμενου Συστήματος Εγκαίρου Προειδοποίησης και Ελέγχου (Μ.ΑΣΕΠΕ).

Διαβάστε περισσότερα στο παρακάτω άρθρο.

Διαβάστε επίσης: GlobalEye | Η σύγχρονη πλατφόρμα της SAAB και η περίπτωση των ελληνικών ΑΣΕΠΕ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This