Πολωνία | “Κλειδώνει” τους ουρανούς της με το προηγμένο σύστημα PATRIOT PAC 3+
Andreas Pogiatzi
Published on 05/10/2023 at 16:16

Την ανάπτυξη του συστήματος αεράμυνας PATRIOT, ανακοίνωσε σήμερα (05/10) και επίσημα, ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Mariusz Błaszczak, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με στρατιωτικούς της 3ης Ταξιαρχίας Πυραυλικής Άμυνας.  

Από αύριο 6 Οκτωβρίου, οι πολωνικές δυνάμεις, θα ξεκινήσουν να επιχειρούν με τα στοιχεία αυτού του σύγχρονου συστήματος, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η Βαρσοβία απέκτησε αντιπυραυλική άμυνα με βάση το σύστημα PATRIOT.

Η Βαρσοβία θα προστατεύεται από ένα σύγχρονο σύστημα πυραυλικής αεράμυνας βασισμένο στο σύστημα Patriot για πρώτη φορά στην ιστορία της, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας στο αεροδρόμιο στην περιοχή Bemowo της πρωτεύουσας. 

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι το σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία την Παρασκευή 11/05. «Για πρώτη φορά στην ιστορία, η αντιαεροπορική μας άμυνα βασίζεται σε πολύ σύγχρονο εξοπλισμό, εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας», επεσήμανε ο υπουργός. Η Πολωνία αγόρασε αριθμό αντιπυραυλικών συστοιχιών Patriot από τις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις δυνατότητες της αεράμυνας της.

Διαβάστε επίσης: Πολωνία | Συνεχίζεται ο εξοπλιστικός πυρετός – Πιθανή αγορά κα F-15EX μετά τα F-35

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023, η χώρα άρχισε να λαμβάνει κρίσιμα εξαρτήματα του συστήματος PATRIOT, συμπεριλαμβανομένων των Σταθμών Εκτόξευσης M903 και των πυραύλων PAC-3 MSE. Αυτά ήταν μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου που περιελάμβανε επίσης δώδεκα αισθητήρες αέρος και πυραυλικής άμυνας κατώτερης βαθμίδας (LTAMDS) και δώδεκα μεγάλα συστήματα τακτικής ισχύος (LTPS) για το LTAMDS. Το πακέτο σχεδιάστηκε για να προσφέρει στην Πολωνία το σύστημα PATRIOT Configuration-3+, πλήρες με εκσυγχρονισμένους αισθητήρες και εξαρτήματα.

Το σύστημα PATRIOT δεν είναι απλώς μια συμβολική προσθήκη στην άμυνα της Πολωνίας. είναι μια σημαντική αναβάθμιση. Το PAC-3 MSE (Patriot Advanced Capability-3 Missile Segment Enhancement) είναι ένα προηγμένο σύστημα πυραυλικής αεράμυνας εδάφους-αέρος με βεληνεκές περίπου 35 χιλιομέτρων, μια σημαντική αύξηση από τα 20 χιλιόμετρα του προηγούμενου PAC-3. Είναι σε θέση να αναχαιτίσει ένα ευρύ φάσμα απειλών, από αεροσκάφη και πυραύλους κρουζ μέχρι και απειλές από το διάστημα, όπως δορυφόρους και βαλλιστικούς πυραύλους.

Διαβάστε επίσης: Πολωνία | Παρουσίαση του πρώτου αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης SAAB 340 AEW με ραντάρ Erieye

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This