Παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα – Επιμένει σε αναγνώριση του ψευδοκράτους
Defence Redefined
Published on 13/06/2023 at 17:41

Παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα πραγματοποίησε στις 12 Ιουνίου ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την επίσκεψη καταδίκασε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας το οποίο αναφέρει πως συνιστά ακόμα μια κατάφωρη παραβίαση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ ενώ αναφέρει πως τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβαν τις απαράδεκτες θέσεις τους στο Κυπριακό.

Ο Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι απαράβατη θέση για την Τουρκία η αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων ενώ ο μόνος τρόπος να επαναρχίσουν οι συνομιλίες είναι να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η δεν θα χάσουν άλλα 50 χρόνια σε διαπραγματεύσεις με τις “μαξιμαλιστικές θέσεις των Ελληνοκυπρίων”, ενώ ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ επανέλαβε το όραμά του για λύση στη βάση της συνεργασίας δύο κρατών.

Για την διάσταση που Κυπριακού που αφορά την ανατολική Μεσόγειο, ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Διαβάστε επίσης: 14 Αυγούστου 1974 | Η Β΄ φάση της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This