Παράδοση – παραλαβή στο ΥΠΑΜ | Το συντομότερο συνάντηση με ΥΠΕΘΑ Ελλάδος
Defence Redefined
Published on 10/01/2024 at 18:15

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Άμυνας παρέλαβε σήμερα 10 Ιανουαρίου 2024, από τον απερχόμενο Υπουργό κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, ο νέος Υπουργός Άμυνας κ. Βασίλης Πάλμας.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου κ. Ανδρέα Λουκά, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα, και στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο νέος Υπουργός Άμυνας κ. Βασίλης Πάλμας ανέφερε μεταξύ άλλων πως αποτελεί ύψιστη τιμή για τον ίδιο η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη να του αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Άμυνας. Αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαιρέτισε την ηγεσία και τα στελέχη της Εθνικής φρουράς, τους εθνοφρουρούς, τους εφέδρους και εθνοφύλακες και όλο το πολιτικό προσωπικό.

Ανέφερε πως θα επιδιώξει να ενημερωθεί τάχιστα για τα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη, ώστε μαζί με την ηγεσία της  Εθνικής Φρουράς, συλλογικά να ληφθούν οι ορθότερες των αποφάσεων για το καλό των ενόπλων μας δυνάμεων και της κοινωνίας ευρύτερα.

Ο νέος υπουργός τόνισε πως “Στον αγώνα που διεξάγουμε για επίλυση του κυπριακού και επανένωση της πατρίδας μας απαρασάλευτο συμπαραστάτη και ακλόνητο σύμμαχο αποτελεί η Ελλάδα, με την οποία μας ενώνει μακραίωνη κοινή ιστορική πορεία, κοινές αξίες και ακατάλυτοι δεσμοί αδελφοσύνης. Θα επιδιώξω να συνομιλήσω το συντομότερο δυνατόν με τον Έλληνα ομόλογό μου και να τον επισκεφθώ για να συζητήσουμε και να καθορίσουμε από κοινού τις προσπάθειες επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί, κυρίως μετά την 1η διακυβερνητική σύνοδο Κύπρου και Ελλάδας”.

Στο τέλος ευχαρίστησε τον απερχόμενο Υπουργό.

Ο απερχόμενος Υπουργός, Μιχάλης Γιωργάλλας, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ τόνισε πως εμπιστεύθηκε και υποστήριξε τις αποφάσεις του χωρίς καμιά παρέμβαση στο έργο του.

Ο Μιχάλης Γιωργάλλας δήλωσε πως “Παρά το σύντομο της θητείας και το ξαφνικό της αντικατάστασης μου δηλώνω περήφανα με ικανοποίηση ότι «αποστολή εξετελέσθη επιτυχώς»”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο του ΥΠΑΜ, των τελευταίων 10 μηνών, με αναφορά μεταξύ άλλων στα διάφορα ζητήματα προσωπικού και την βελτίωση της διαδικασίας προαγωγών, αποστρατείας, μεταθέσεων και τοποθετήσεων. Επίσης, αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας του Στρατού της Δημοκρατίας και στο προσχέδιο Κανονισμών για την καταβολή επιδομάτων και για ασφαλιστική κάλυψη των στελεχών καθώς και στη διενέργεια μελέτης και προτάσεων για βελτίωση των όρων εργοδότησης των ΣΥΟΠ.

Αναφέρθηκε επίσης στην εκπόνηση των αναγκαίων μελετών επέκτασης και εκσυγχρονισμού της Ναυτικής Βάσης “Ευάγγελος Φλωράκης”, στα “πράσινα” στρατόπεδα, στον ψηφιακό μετασχηματισμό καθώς και σε θέματα υγείας και ασφάλειας.

Ακόμα, τόνισε την αξιοποίηση πόρων του ΥΠΑΜ και κονδύλια από το European Defence Fund για ενδυνάμωση του οικοσυστήματος των κυπριακών εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε ειδική διεύθυνση στο ΥΠΑΜ για υποστήριξη των εταιρειών.

Τέλος, δήλωσε πως στο πλαίσιο της συμπλήρωσης εντός του 2024 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΦ, έγινε κατάρτιση καταλόγων με τους μαχητές/θυσιασθέντες και αγνοούμενους του 1974 με στόχο την επίδοση σε όλους Μεταλλίου Προσφοράς για την προσφορά τους στους αγώνες της πατρίδας.

Τέλος, απευθυνόμενος στον νέο υπουργό άμυνας, διαβεβαίωσε πως θα έχει την αμέριστη προσωπική του στήριξη και βοήθεια στην προσπάθεια εκτέλεσης των καθηκόντων, προς επίτευξη του υπέρτατου στόχου ενίσχυσης της άμυνας και υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Διαβάστε επίσης: Υπογραφή Εφαρμοστικής Διευθέτησης Ελλάδος – Κύπρου μεταξύ ΥΠΕΘΑ και ΥΠΑΜ

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This