Παναγιωτόπουλος | Η Ελλάδα έχει πάρει μέτρα για κυβερνοπόλεμο και υβριδικές επιθέσεις
Defence Redefined
Published on 28/03/2022 at 11:46

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Εθνική Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε σε πληθώρα θεμάτων, μεταξύ αυτών στην προετοιμασία της Ελλάδας για ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις.

Ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ, δήλωσε σε πως η Ελλάδα έχει αμυντικές γραμμές για αυτό το ενδεχόμενο. Υπάρχει, συμπλήρωσε, η σχετική Διεύθυνση στο Υπουργείο, αλλά φυσικά υπάρχουν και συνέργειες με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μέτρα τα οποία λαμβάνονται, προκειμένου να μπορεί η χώρα να αντέξει τέτοιου είδους υβριδικές επιθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων “ΠΑΝΟΠΤΗΣ – 2/2-21”

Ο Υπουργός τόνισε πως οι κυβερνοεπιθέσεις είναι ένα στοιχείο του υβριδικού πολέμου, που χρησιμοποιούνται πάρα πολύ και όχι τώρα τελευταία αλλά από καιρό από τη Ρωσία και μάλιστα στην πρόσφατη στρατηγική πυξίδα στην οποία συμφώνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, που επικυρώθηκε την περασμένη Δευτέρα από το Συμβούλιο των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για τις υβριδικές επιθέσεις και την κυβερνοάμυνα.

Συμπλήρωσε πως οι επιθέσεις αυτές εκτός του ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν προπαρασκευαστική κίνηση μίας ευθέως στρατιωτικής φύσεως επίθεσης, εν τούτοις στοχεύουν να υπονομεύσουν την εσωτερική συνοχή μιας χώρας, στοχεύοντας σε βασικές υποδομές και αχρηστεύοντάς τες ή προκαλώντας πλήγματα. Επομένως όλες οι χώρες θα πρέπει να αναπτύξουν μέσα και τρόπους να αμυνθούν εναντίον μιας τέτοιας υβριδικής επίθεσης. Σε κάθε περίπτωση, ο Υπουργός τόνισε πως η Ελληνική πλευρά λαμβάνει τα μέτρα της.

*Φωτογραφία τίτλου: Εθνική Διακλαδική Άσκηση Κυβερνοάμυνας «ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2021»

Διαβάστε επίσης: Συμμετοχή Ομάδας Κυβερνοάμυνας της Ε.Φ στην Άσκηση «MilCERT Interoperability Conference – MIC2021»

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This