ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο κορωνοϊός κλείνει στρατιωτικές σχολές και ακυρώνει ασκήσεις στην Τουρκία
Defence Redefined
Published on 17/03/2020 at 09:24

Με την Τουρκία να βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης, μετά την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και την επιβεβαίωση 29 κρουσμάτων μέσα σε μια μέρα, ο Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ανακοίνωσε την Δευτέρα 16/3, το κλείσιμο των στρατιωτικών σχολών και την ακύρωση προγραμματισμένων ασκήσεων του τουρκικού στρατού. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τα μέτρα, όπως ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός, θα ληφθούν με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μην επηρεάσουν τις εσωτερικές και διεθνείς επιχειρήσεις της Τουρκίας, η την ασφάλεια των συνόρων της ή άλλες δραστηριότητες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. 

Ακυρώθηκαν επίσης δραστηριότητες όπως τελετές, διασκέψεις, συναντήσεις, μαθήματα, εκθέσεις και σεμινάρια. Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Ακάρ, απαγορεύθηκαν οι επισκέψεις σε επιτελεία και εγκαταστάσεις του τουρκικού στρατού. 

«Οι εθνικές και διεθνείς ασκήσεις έχουν αναβληθεί και οι προσωρινές αποστολές στο εξωτερικό διακόπτονται μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης, ενώ το προσωπικό που βρίσκεται στο εξωτερικό θα υποβληθεί σε υγειονομικούς ελέγχους κατά την επιστροφή του και η επαφή με το λοιπό προσωπικό θα αποφευχθεί για ορισμένο χρονικό διάστημα».  Επιπλέον ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι «Οι μονάδες που περιπολούν στα σύνορα έχουν αναδιοργανωθεί και διαθέτουν ειδικά προστατευτικά ρούχα και μάσκες για την προστασία τους από τον ιό» , για να διευκρινίσει πως «οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στην προστασία του προσωπικού και του έθνους από τον ιό».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This