Ουκρανία | Η FFG ξεκίνησε την κατασκευή κέντρου επισκευής Leopard
Defence Redefined
Published on 10/01/2024 at 18:52

Η γερμανική αμυντική εταιρεία Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) ξεκίνησε την κατασκευή ενός κέντρου επισκευής τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία, όπως αποκάλυψε ο Γερμανός βουλευτής Μάρκους Φάμπερ.

Στα δυτικά της Ουκρανίας, η FFG αναπτύσσει ένα κέντρο επισκευής για τεθωρακισμένα οχήματα που χρειάζονται επισκευή, όπως το Leopard 1, το οποίο έχει προμηθεύσει στον ουκρανικό στρατό, είπε ο Γερμανός πολιτικός.

Ο Φάμπερ σημείωσε ότι η ανάπτυξη εγκαταστάσεων επισκευής στο εσωτερικό θα αυξήσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα και θα μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για την επισκευή του εξοπλισμού, καθώς η ακριβή και χρονοβόρα μεταφορά στο εξωτερικό δεν θα είναι πλέον απαραίτητη και οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα μπορούν να εκπαιδεύουν τους μηχανικούς τους.

Η FFG θα γίνει η δεύτερη γερμανική αμυντική εταιρεία μετά τη Rheinmetall που θα επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στην Ουκρανία.

Τον Οκτώβριο του 2023, ο Oleksandr Kamyshin, υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών, είπε στο Morning Defense ότι η FFG θα συνεργαστεί με μια ιδιωτική ουκρανική αμυντική βιομηχανική εταιρεία. Σύμφωνα με ανοικτές πηγές, η κοινοπραξία FFG Industries Ukraine εγγράφηκε στις 12 Οκτωβρίου 2023. Μαζί, οι δύο εταιρείες θα καλύψουν όλο το φάσμα των γερμανικών όπλων που έρχονται στην Ουκρανία και μπορούν να επισκευαστούν στην Ουκρανία.

Η FFG εξειδικεύεται στην επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού και στη δημιουργία εξειδικευμένων οχημάτων. Συγκεκριμένα, αυτό αναφέρεται σε άρματα μάχης Leopard 1A5, οχήματα μηχανικού WiSENT 1 MC και Pionierpanzer 2A1 Dachs, καθώς και συστήματα αεράμυνας IRIS-T SLS.

Σύμφωνα με στέλεχος της FFG, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία συνεισφοράς σχεδόν 700 οχημάτων στον ουκρανικό στρατό, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων τοποθέτησης γεφυρών, οχημάτων ανάκτησης και οχημάτων μηχανικού. 

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall | Σχέδια για εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων και ΤΟΜΑ στην Ουκρανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This