ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – 23 | Ρίψη πυρομαχικών από drone – VIDEO
Andreas Pogiatzi
Published on 16/11/2023 at 16:37

Οπτικοακουστικό υλικό που δημοσίευσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης, από την άσκηση “ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – 23”. η οποία διεξάγεται στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης (ΠΒΑΞ) στο Πετροχώρι Ξάνθης, απεικονίζει πλάνα, από την κάμερα πολυκόπτερου drone, το οποίο πραγματοποίησε ρίψη πυρομαχικού κατά “εχθρικής” θέσης μάχης.  

Στην άσκηση στην οποία συμμετέχουν δυνάμεις της Ελλάδας, της Κύπρου, των Η.Π.Α., της Γαλλίας, της Βουλγαρίας και της Γεωργίας, εξετάζονται σενάρια αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων τακτικού επιπέδου, ενώ περιλαμβάνεται η εκτέλεση πραγματικών πυρών και η χρήση Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικών Εμπλοκών (ΣΕΤΕ), με σκοπό την ενίσχυση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Στα πλάνα που αποδέσμευσε το ΓΕΕΘΑ, φαίνεται επίσης να συμμετέχουν γαλλικά τροχοφόρα οχήματα μάχης πεζικού (IFV) VBCI 8×8, καθώς και ελληνικά ΤΟΜΑ Marder. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην άσκηση συμμετείχαν επίσης ελληνικά άρματα μάχης Leopard 2 HELL, αμερικανικά M1 Abrams A2 και γαλλικά Leclerc.

Δείτε το βίντεο εδώ: 

 

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Είναι καιρός να περάσει στην εποχή των πολυκόπτερων Drones;

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This