Νούλαντ | Οι ΗΠΑ θα δεκτούν την Τουρκία πίσω στο F-35 αν λυθεί το θέμα των S-400
Defence Redefined
Published on 31/01/2024 at 12:00

Η υπηρεσιακή αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ δήλωσε ότι, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία μπορέσουν να επιλύσουν το θέμα των S-400, «οι ΗΠΑ θα ήταν ευτυχείς να καλωσορίσουν την Τουρκία πίσω στην οικογένεια των F-35».

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος, που βρέθηκε τις προηγούμενες δύο ημέρες στην ‘Αγκυρα για διαβουλεύσεις στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού των δύο χωρών, υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις CAATSA (Πράξη Αντιμετώπισης των Εχθρών της Αμερικής μέσω Κυρώσεων) σχετίζονταν με την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησής να αγοράσει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία και τόνισε πως, αν τακτοποιηθεί το θέμα των S-400, κάτι που θέλουν οι ΗΠΑ, οι ΗΠΑ θα ήταν ικανοποιημένες να δεχτούν την Τουρκία πίσω στην οικογένεια των F-35.

Η ίδια προσέθεσε επίσης ότι πρώτα πρέπει να επιλυθεί αυτό το άλλο ζήτημα και ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η Τουρκία θα έχει ισχυρή αντιαεροπορική άμυνα.

Η Βικτόρια Νούλαντ, στη συνέντευξή της στο CNN Turk, παραδέχτηκε ότι δεν είναι σύμπτωση ότι βρέθηκε στην ‘Αγκυρα αμέσως μετά την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία | Ολοκληρώνεται η άσκηση “Θαλασσόλυκος” – Απόβαση σε νησιά

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This