Νορβηγία | Αγοράζει 54 άρματα μάχης Leopard 2A7
Defence Redefined
Published on 03/02/2023 at 12:30

Η Νορβηγία θα παραγγείλει 54 γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 νέας γενιάς, με δικαίωμα αγοράς ακόμη 18, προκειμένου να αντικαταστήσει άρματα μάχης ίδιου τύπου αλλά πιο παλιάς γενιάς που ήδη διαθέτει, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε σε συνέντευξη τύπου ανέφερε πως διασφαλίζεται έτσι πως η χώρα διαθέτει τα ίδια άρματα μάχης με γειτονικές χώρες και με πολλούς συμμάχους κλειδί στο ΝΑΤΟ, ενώ έτσι ενισχύεται περαιτέρω η σχέση με τη Γερμανία.

Με τα Leopard 2A7 που θα αγοράσει, η Νορβηγία θα αντικαταστήσει τα πιο παλιά Leopard 2A4 που διαθέτει, κάποια από τα οποία θα σταλούν στην Ουκρανία. Αρχικά σκόπευε να αγοράσει 72 άρματα μάχης, αλλά αποφάσισε να μειώσει την παραγγελία της, αφού ο επικεφαλής του στρατού της χώρας συνέστησε να δοθούν περισσότεροι πόροι για την αγορά ελικοπτέρων, drones και πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς.

Διαβάστε επίσης: Νορβηγία | Πιθανότητα να αποστείλει άρματα Leopard 2 στην Ουκρανία μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της χώρας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This