Ναυτικό των ΗΠΑ | Η Data Link Solutions επιλέχθηκε για την παροχή τακτικών συστημάτων FireNet της BAE Systems
Defence Redefined
Published on 30/01/2024 at 16:50

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέθεσε στην Data Link Solutions, μια κοινοπραξία μεταξύ της BAE Systems και της Rockwell Collins Inc., μια σύμβαση για την παροχή ασύρματου τερματικού ραδιοζεύξης Link 16 μικρής μορφής (small form factor – SFF), η οποία θα εκπληρωθεί με τη χρήση τακτικών συστημάτων FireNet™ Link 16 της BAE Systems.

Το FireNet είναι μια επεκτάσιμη, ασφαλής και ανοιχτής αρχιτεκτονικής λύση επικοινωνιών συστήματος με ένα ενοποιημένο τακτικό δίκτυο για την παροχή δυνατοτήτων εκτέλεσης επιχειρήσεων τύπου Joint All Domain Command and Control (JADC2).

Οι επιχειρήσεις σε δικτυοκεντρικά περιβάλλοντα, απαιτούν μεγάλο εύρος ζώνης δεδομένων, ποικιλομορφία δικτύου και συνεχή συνδεσιμότητα αφού μεγάλος όγκος πληροφοριών πρέπει να ανταλλάσσονται σε πραγματικό χρόνο για να διατηρηθεί η επίγνωση της επιχειρησιακής κατάστασης. Το σύστημα FireNet προσφέρει αυτό το πλεονέκτημα με πρόσθετες δυνατότητες στενής, ευρείας ζώνης και τακτικής σύνδεσης δεδομένων.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το σύστημα FireNet είναι σε συμμόρφωση με τη διαδικασία Crypto Modernization 1 και προσφέρει την υψηλότερη διαθέσιμη ισχύ εκπομπής σε ένα ραδιόφωνο SFF για τρέχοντες και μελλοντικούς στόλους. Το σύστημα πληροί τις απαιτήσεις μεγέθους, βάρους, ισχύος και κόστους (SWaP-C) και οι εφαρμογές του μπορούν να επεκταθούν σε αεροσκάφη με περιστροφικά φτερά, μη επανδρωμένα οχήματα, θαλάσσια σκάφη και διαστημικές πλατφόρμες. Ακόμα, επιτρέπει πρόσθετες φωνητικές επικοινωνίες, δεδομένων και δικτύων απευθείας οπτικής επαφής από πολύ υψηλή συχνότητα έως S-Band.

Με περισσότερες από δύο δεκαετίες τεχνογνωσίας στην αγορά του ραδιοφώνου, οι τεχνολογίες στενής ζώνης και ευρυζωνικής επικοινωνίας της BAE Systems εκτείνονται σε αερομεταφερόμενες, θαλάσσιες και επίγειες εφαρμογές σε όλο το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων και στο ορατό φάσμα. Αυτά τα αποδεδειγμένα στη μάχη, εξαιρετικά αξιόπιστα συστήματα διαθέτουν επίσης πολλαπλές ζώνες, ασφαλή φωνή έναντι παρεμβολών, μετάδοση δεδομένων εικόνων και επικοινωνίες με δυνατότητα δικτύου.

Η οικογένεια προϊόντων της εταιρείας συγχωνεύει την τελευταίας γενιάς τεχνολογίες ευρείας ζώνης, υψηλής ταχύτητας υλικού και λογισμικού για να παρέχει στους χρήστες τις λύσεις επικοινωνίας που χρειάζονται στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

Διαβάστε επίσης: BAE Systems | Tο State-of-the-Art σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου για τα αεροσκάφη F-35

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This