Νέα προθεσμία από το Ισραήλ για αποχώρηση αμάχων από τη Γάζα – Δεύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στη Μεσόγειο
Defence Redefined
Published on 15/10/2023 at 10:38

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε νέα προθεσμία στους αμάχους, που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, για να κατευθυνθούν προς νότο. Οι κάτοικοι μπορούν να αναχωρήσουν από τις 10 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μέχρι τη 1 μ.μ. και να ακολουθήσουν μια προδιαγεγραμμένη διαδρομή, έγραψε στα αραβικά στην πλατφόρμα X ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ στέλνουν δεύτερο αεροπλανοφόρο και τη δύναμη κρούσης του στην ανατολική Μεσόγειο για την αποτροπή εχθρικών ενεργειών εναντίον του Ισραήλ και κάθε προσπάθειας να εξαπλωθεί ο πόλεμος μετά την επίθεση της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Το USS Eisenhower και τα πλοία συνοδείας του θα ενωθούν με το πρώτο αεροπλανοφόρο, το USS Gerald R. Ford, που αναπτύχθηκε στην περιοχή μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, επιδεικνύοντας την «ατσάλινη δέσμευση» της Ουάσιγκτον «στην ασφάλεια του Ισραήλ» και την «αποφασιστικότητά της να αποτρέψει οποιονδήποτε κρατικό ή μη κρατικό παράγοντα που επιδιώκει την κλιμάκωση αυτού του πολέμου», ανέφερε ο κ. Όστιν στο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Το “Fire Factory” των IDF

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This