Νέα επιμορφωτικά προγράμματα για στελέχη και σπουδαστές της ΣΣΕ
Defence Redefined
Published on 06/07/2022 at 09:32

Η ενεργοποίηση έξι νέων εξειδικευμένων επιμορφωτικών προγραμμάτων με τη συνεργασία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη υπό τον ΥΦΕΘΑ Νικόλαο Χαρδαλιά. 

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα σχετικά με τον συντονισμό, τον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων ενεργειών για την ανάπτυξη δράσεων και συνεργειών στον τομέα της επιμόρφωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών, οι οποίες απορρέουν από το υπογραφέν Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., την 11 Μαΐου 2021.

Επιπρόσθετα, στη συνάντηση αποφασίστηκε η ενεργοποίηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, των κάτωθι έξι νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων, με τη χρήση σύγχρονης και ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, αποκλειστικά για τα στελέχη, το πολιτικό προσωπικό και τους σπουδαστές της ΣΣΕ, κατόπιν συνεργασίας της Σχολής (ΣΣΕ) και του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., που αφορούν στη διδασκαλία ξένων γλωσσών και εξειδικευμένων αντικειμένων στρατιωτικής φύσης:

– Διοργάνωση ημερίδας για τις Δημόσιες Προμήθειες και τις Δημόσιες Συμβάσεις.

– Ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων: Στρατιωτική επιχειρησιακή έρευνα και τεχνικές επίλυσης προβλημάτων.

– Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών και εφαρμογές αυτών στην Άμυνα.

– Στρατιωτική ανάλυση εδάφους.

– Γεωπληροφορίες.

– Εκμάθηση της Τουρκικής γλώσσας σε σπουδαστές της ΣΣΕ.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς και η Δρ. Δραμαλιώτη αποφάσισαν τον προγραμματισμό νέας σειράς συναντήσεων, για την άμεση ανάληψη ολιστικών δράσεων για νέα στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης των στελεχών και του πολιτικού προσωπικού όλων των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ) και των φορέων του ΥΠΕΘΑ, καθώς και των λοιπών Στρατιωτικών Σχολών.

Διαβάστε επίσης: Νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This