Μιχάλης Γιωργάλλας | Ο νέος Υπουργός Άμυνας της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη
Defence Redefined
Published on 27/02/2023 at 12:15

*Αθανάσιος Τσάκαλος

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Άμυνας αναμένεται να αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες της DEFENCE ReDEFiNED ο κ. Μιχάλης Γιωργάλλας.

Who is who

Ο Μιχάλης Γιωργάλλας γεννήθηκε στον Μαραθόβουνο στις 20 Μαρτίου 1968. Ομιλεί την ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ενώ σπούδασε χημική μηχανική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αργότερα, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη χημική μηχανική στο ίδιο πανεπιστήμιο και Εργάζεται ως Χημικός Μηχανικός.

Είναι νυμφευμένος και έχει έναν υιό.

Πολιτική διαδρομή

Διετέλεσε γραμματέας επικοινωνίας και ΜΜΕ του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ) την περίοδο 2006-2010. Την περίοδο 2010-2015 ήταν εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, ενώ την περίοδο 2013-2016 ήταν αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ. Το 2016 το ΕΥΡΩΚΟ συνενώθηκε με την Αλληλεγγύη. Από τότε ο Μιχάλης Γιωργάλλας είναι μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Αλληλεγγύης.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2016 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Αμμοχώστου με την Αλληλεγγύη για την ΙΑ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, ήταν εκπρόσωπος της Αλληλεγγύης στη Βουλή, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση και τον Εκσυγχρονισμό του Κανονισμού της Βουλής. 

Επιπλέον, ήταν αναπληρωματικό μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Τέλος, διεκδίκησε επανεκλογή στις βουλευτικές εκλογές του 2021 αλλά δεν επανεκλέγηκε.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι επίσημες ανακοινώσεις με τα ονόματα ολόκληρου του υπουργικού συμβουλίου αναμένονται αργότερα σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην “DЯ” | Η εξωτερική πολιτική, οι διεθνείς συνεργασίες και ο περιφερειακός ρόλος της Κύπρου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This