Μαύρη Θάλασσα | Ελληνόκτητο πλοίο προσέκρουσε σε ρωσική νάρκη
Defence Redefined
Published on 29/12/2023 at 11:41

Σε νάρκη κοντά στην πρύμνη του, η οποία ανασηκώθηκε από τη σφοδρότητα της έκρηξης, προσέκρουσε, το πρωί της Τετάρτης, ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα που κατευθυνόταν στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, το πλοίο ξηρού φορτίου Vyssos με σημαία Παναμά – ελληνικών συμφερόντων – απέπλευσε από τη Σικελία με κατεύθυνση προς το λιμάνι Ισμαήλ της Ουκρανίας στον Δούναβη, προκειμένου να φορτώσει σιτηρά.

Το πλοίο, εισερχόμενο στο κανάλι το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου, φέρεται να προσέκρουσε σε ρωσική νάρκη, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη. Η γρήγορη επέμβαση του καπετάνιου απέτρεψε τη βύθιση του, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι από τα 18 μέλη του πληρώματος ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Από την έκρηξη, οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν μέσα στο πλοίο. Συνήλθαν αμέσως και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία τους. Επίσης, ελαφρά τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος μάγειρας. Όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές Αρχές, ο ένας δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου και ο δεύτερος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ρυμουλκό σκάφος μεταφέρει το στο λιμάνι Ισμαήλ, ενώ είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ρουμανίας και πήγαινε στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Το ιρανικό πλοίο Saviz δέχθηκε επίθεση από το Ισραήλ με μαγνητικές νάρκες – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This