Μακρόν | Η Γαλλία με την Κύπρο, το Βέλγιο, την Εσθονία και την Ουγγαρία προμηθεύονται από κοινού Mistral
Defence Redefined
Published on 20/06/2023 at 12:01

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε κατά τη διάρκεια του Paris Air Show 2023, πως η Γαλλία μαζί με την Κύπρο, το Βέλγιο, την Εσθονία και την Ουγγαρία θα προμηθευτούν από κοινού το αντιαεροπορικό σύστημα εγγύς αεράμυνας Mistral. Η προμήθεια αφορά μέχρι στιγμής τη δήλωση προθέσεων (Letter of Intent) για 1000 πυραύλους.

Το Mistral-3 που θα προμηθευτεί η Κύπρος μαζί με τις άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, είναι αντιαεροπορικό σύστημα μικρής εμβέλειας (VSHORAD). Αποτελείται από τον εκτοξευτή πυραύλων τοποθετημένο σε τρίποδα ο οποίος μπορεί να επιχειρήσει είτε από το έδαφος, είτε τοποθετημένος επί οχήματος ή σκάφους.

Η Εθνική Φρουρά διαθέτει εδώ και χρόνια τον διπλό εκτοξευτή Mistral, “Atlas” επί οχημάτων 6Χ6 Pinzgauer ενώ διαθέτει και εκτοξευτή SIMBAD (2 πυραύλους) επί του Περιπολικού Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) “Αρχιπλοίαρχος Ιωαννίδης” και το πλοίο Γενικής Υποστηρίξης “Αλάσια”.

Διαβάστε επίσης: Mistral-3 | Tο αξιόλογο σύστημα εγγύς αεράμυνας που θα αποκτήσει η Εθνική Φρουρά – VIDEO και Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This