Λιμενικό Σώμα | Προμήθεια 5+5 περιπολικών σκαφών τύπου Watercat 2000 Patrol
Defence Redefined
Published on 10/10/2023 at 14:25

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανήρτησε, χθες 9 Οκτωβρίου 2023, στη Διαύγεια την επίσημη απόφαση κατακύρωσης των αποτελεσμάτων διαγωνισμού, που αφορά την προμήθεια 5+5 σύγχρονων περιπολικών σκαφών για το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ειδικότερα, το Λιμενικό Σώμα επέλεξε τα περιπολικά σκάφη τύπου Watercat 2000 Patrol μονής γάστρας (monohull) της φινλανδικής κατασκευάστριας εταιρείας Marine Alutech.

Το συνολικό ποσό κατακύρωσης είναι 17.000.000,00€ για τα πέντε πρώτα περιπολικά σκάφη και εφόσον ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης για ακόμα πέντε σκάφη, τότε το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 34 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε 3,4 εκατομμύρια ευρώ ανά περιπολικό σκάφος. 

Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης προβλέπει ότι το Λιμενικό Σώμα θα παραλάβει πέντε σκάφη μέσα σε διάστημα 9 μηνών από την επομένη της υπογραφής της σύμβασης προμήθειας .

Εφόσον ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης για την κατασκευή επιπλέον σκαφών, τότε η φινλανδική εταιρεία Marine Alutech υποχρεούται να παραδώσει σε έξι μήνες το έκτο κατά σειρά σκάφος και σε δύο μήνες κάθε επιπλέον σκάφος, από την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης ή την παράδοση του πέμπτου κατά σειρά σκάφους, όποιο γεγονός επέρχεται τελευταίο. 

Διαβάστε επίσης: Πολιτική Προστασία | Εγκρίθηκε η αγορά 4 ελικοπτέρων βαρέως τύπου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This