Κύπρος | Αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης Ιρανών κατά Ισραηλινών
Defence Redefined
Published on 27/06/2023 at 11:54

Τρομοκρατική ενέργεια στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας απετράπη, που όπως εκτιμάται είχε στόχο τη δολοφονία πολιτών εβραϊκής καταγωγής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, δράστες ήταν οι υπηρεσίες πληροφοριών που φαίνεται να συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση έδωσε και ο ισραηλινός τύπος μετά τη δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που χαιρέτισε την αποτροπή της ιρανικής όπως ανέφερε τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι για την αποτροπή του χτυπήματος συνεργάστηκαν οι κυπριακές μυστικές υπηρεσίες με τη Μοσάντ και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Τα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας πέρασαν στην Κύπρο από τα κατεχόμενα και παρακολουθούσαν συστηματικά Ισραηλινούς στη Λεμεσό.

H επιχείρηση που αποτράπηκε φέρεται να συνδέεται και με άλλες προσπάθειες του συγκεκριμένου δικτύου τρομοκρατών. Η μια περίπτωση είναι αυτή του Αζέρου, που συνελήφθη πριν από δύο χρόνια στην Κύπρο, ενώ φαίνεται να συνδέονται και δύο άλλες απόπειρες στην Ελλάδα και την Τουρκία. 

Τον περασμένο Μάρτιο στην Ελλάδα μετά από επιχείρηση της ΕΥΠ, η ελληνική αστυνομία συνέλαβε δύο Πακιστανούς, ιρανικής καταγωγής, ηλικίας 27 και 29 ετών που σχεδίαζαν επιθέσεις κατά Ισραηλινών στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης: ΕΥΠ | Έφερε στο φως υπόθεση κατασκοπείας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This