Κύπρος | Ανασχηματισμός και Υπουργείο Δικαιοσύνης – Ποιος είναι ο νέος Υπουργός
Defence Redefined
Published on 08/01/2024 at 15:15

Μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αλλαγή έχουμε και στα ηνία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Άννα Κουκκίδου-Προκοπίου, θα διαδεχθεί ο Μάριος Χαρτσιώτης.

Ο Μάριος Χαρτσιώτης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΑ) στον κλάδο της Θεολογίας (Εκκλησιαστικό Δίκαιο) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ενεγράφη στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο το 1988 αφού ολοκλήρωσε την άσκηση του στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας.

Το 1990 ίδρυσε το δικό του γραφείο και σήμερα είναι ο βασικός συνέταιρος και ο διευθυντής της δικηγορικής εταιρείας Μάριος Χαρτσιώτης & Σία Δ.Ε.Π.Ε.

Σε προσωπικό επίπεδο, έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία σε διάφορους τομείς όπως το εταιρικό και εμπορικό δίκαιο, το ασφαλιστικό δίκαιο, των διαχειρίσεων περιουσιών, του εκκλησιαστικού δικαίου, της ιατρικής αμέλειας, των καταπιστευμάτων και της ακίνητης ιδιοκτησίας.

Από το 2016 συγκαταλέγεται στους διαπιστευμένους Συμβούλους Αφερεγγυότητας. Είναι επίσης διαπιστευμένος Διαιτητής, εγγεγραμμένος στο Κυπριακό Κέντρο Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης. Μετέχει στην ιδιωτική εταιρεία H2 ADR Solutions Ltd με έδρα τη Λεμεσό και η οποία παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το εύρος των μεθόδων Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών.

Ο Μάριος Χαρτσιώτης συμμετέχει επίσης σε διάφορους οργανισμούς, ιδρύματα και συνδέσμους των οποίων οι δραστηριότητες εκτείνονται στο ευρύτερο επαγγελματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: Η Κύπρος θα εκδώσει τον Κούρδο ακτιβιστή Κενάν Αγιάς στη Γερμανία – Η Τουρκία απαιτεί την έκδοση Κούρδων που θεωρεί τρομοκράτες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This