Κύπριοι Αξιωματικοί στις ΗΠΑ, στις εγκαταστάσεις της Εθνοφρουράς του Νιου Τζέρσεϊ – Φωτογραφίες
Andreas Pogiatzi
Published on 17/11/2023 at 18:06

Ωραίο φωτογραφικό υλικό, από την παρουσία των Κυπρίων Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς στις ΗΠΑ, δημοσίευσε η Εθνοφρουρά του Νιου Τζέρσεϊ. 

Οι Κύπριοι Αξιωματικοί, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Εθνοφρουράς του Νιου Τζέρσεϊ μαζί με τους συναδέλφους τους, του 1ου τάγματος, 150ου Συντάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων. 

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ο τελευταίος εταίρος της Εθνοφρουράς του Νιου Τζέρσεϊ στο Πρόγραμμα Κρατικής Συνεργασίας (State Partnership Program) του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Η ένταξης της Εθνικής Φρουράς στο State Partnership Program ο ΥΠΑΜ, υλοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα, στις ΗΠΑ. 

Το Πρόγραμμα το οποίο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα διμερών και πολυμερών στρατιωτικών συνεργασιών τις οποίες αναπτύσσει η Εθνική Φρουρά, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του υπουργείου Άμυνας, περιλαμβάνει αριθμό δράσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Κύπρο όσο και στις ΗΠΑ με τις οποίες ενισχύεται περαιτέρω η διμερής στρατιωτική συνεργασία. 

Παράλληλα, αποτελεί επιβεβαίωση της σταθερής αναβάθμισης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα κατά το 2022. Σημειώνεται ότι η υπογραφή του ΠΔΑΣ έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας αλληλοϋποστήριξης σε θέματα Διοικητικής Μέριμνας (Acquisition and Cross-Servicing Agreement – ACSA), που υπογράφηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2022, καθώς και της πρόσφατης απόφασης για πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Απόφαση Σταθμός – Άρση εμπάργκο όπλων για την Κυπριακή Δημοκρατία από τις ΗΠΑ

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This