Κυβερνοεπίθεση στη γερμανική εταιρεία Rheinmetall
Defence Redefined
Published on 15/04/2023 at 09:45

Η γερμανική βιομηχανία εξοπλιστικών συστημάτων Rheinmetall ανακοίνωσε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση στο τμήμα διαχείρισης βιομηχανικών πελατών της. Η εταιρία διευκρίνισε ότι η επίθεση επηρέασε τον πολιτικό κλάδο οχημάτων και όχι τον στρατιωτικό.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Όλιβερ Χόφμαν, δήλωσε πως ο τομέας που δέχθηκε την επίθεση περιλαμβάνει ουσιαστικά τις δραστηριότητες της εταιρίας οι οποίες απευθύνονται σε βιομηχανικούς πελάτες και η λειτουργία του στρατιωτικού τομέα συνεχίζεται κανονικά, ενώ η Rheinmetall ερευνά αυτή τη στιγμή την έκταση της ζημιάς και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες αρχές.

Η Εισαγγελία της Κολωνίας επιβεβαίωσε ότι διεξάγει έρευνα για την επίθεση, δεν έδωσε ωστόσο περαιτέρω πληροφορίες, ενώ το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD μετέδωσε ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί η ομάδα ZAC της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία είναι αρμόδια για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με το κανάλι, η Rheinmetall, ο μεγαλύτερος όμιλος στρατιωτικού εξοπλισμού στη Γερμανία που συμπεριελήφθη τον Μάρτιο στον δείκτη DAX, είχε γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης και τον περασμένο μήνα, χωρίς ωστόσο να υποστεί σοβαρή ζημιά.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Defence Talks 2022 | KF-51 Panther και πυροβόλο 130 χιλ σε Leopard

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This