Ιταλία | Αυξάνεται κατακόρυφα ο αμυντικός προϋπολογισμός – Η Ρώμη θέλει 133 νέα άρματα μάχης
Andreas Pogiatzi
Published on 21/10/2023 at 13:40

Ενίσχυση του ιταλικού στρατού, με νέα άρματα μάχης, μη επανδρωμένες πλατφόρμες και με επάκτιες συστοιχίες πυραύλων, σκοπεύει η Ρώμη. 

Σύμφωνα με έγγραφο το οποίο διέρρευσε στα ιταλικά ΜΜΕ και το οποίο παρουσιάζει τον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας, ο ιταλικός προϋπολογισμός των αμυντικών προμηθειών θα αυξηθεί κατά 43% έως το 2025.

Το έγγραφο αναφέρεται επίσης σε 21 πυραυλικά συστήματα υψηλής κινητικότητας (HIMARS) ως μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Ρώμης. Το αμερικανικής κατασκευής HIMARS αναμένεται να κοστίσει 137 εκατομμύρια ευρώ (145 εκατομμύρια δολάρια), με τις συνολικές στρατιωτικές δαπάνες να φτάνουν τα 960 εκατομμύρια ευρώ (1 δισεκατομμύριο δολάρια).

Η Ιταλία θα διαθέσει επίσης 100 εκατομμύρια ευρώ (105 εκατομμύρια δολάρια) για την αγορά αρμάτων μάχης Leopard 2 A8 το 2024.

Προγραμματίζεται επίσης ο παροπλισμός και η αντικατάσταση των ιταλικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Dardo, με νέα οχήματα προς αγορά και ανάπτυξη το επόμενο έτος για 48 εκατομμύρια ευρώ (50,8 εκατομμύρια δολάρια).

Η Ρώμη θα δημιουργήσει επίσης ένα τεχνολογικό πρόγραμμα για την παραγωγή τετρακόπτερων drones σε σμήνη, το 2024, με προϋπολογισμό έρευνας και ανάπτυξης 76 εκατομμυρίων ευρώ (80,5 εκατομμύρια δολάρια).

Εξισορρόπηση των απαιτήσεων του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με το Defense News, η Ιταλία σχεδιάζει να αποκτήσει 133 νέα άρματα μάχης, ούτως ώστε οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ.

Η αύξηση του στρατιωτικού προϋπολογισμού της Ρώμης, έρχεται εν μέσω δήλωσης υποστήριξης προς την Ουκρανία στον συνεχιζόμενο πόλεμο της με τη Ρωσία.

Μέχρι στιγμής, η Ιταλία έχει συνεισφέρει περίπου 390 εκατομμύρια ευρώ (413 εκατομμύρια δολάρια) σε βοήθεια στην Ουκρανία.

Πηγή: The Defense Post

Διαβάστε επίσης: Η αμυντική πτυχή της Συμφωνίας Γαλλίας – Ιταλίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This