Ισραήλ | Περισσότερα από 200 πλήγματα στη Γάζα σε ένα βράδυ – Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στην Κύπρο
Andreas Pogiatzi
Published on 11/10/2023 at 09:14

Οι εξελίξεις στο Ισραήλ και η ραγδαία κλιμάκωση του Πολέμου, αναγκάζουν την Κυπριακή Δημοκρατία να λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ειδικά στην πόλη της Λάρνακας.  

Για τον σκοπό αυτό, η Αστυνομία με ισχυρές δυνάμεις, έχει αναπτυχθεί σε χώρους και σημεία υψηλού κινδύνου και σε δρόμους που οδηγούν στην εβραϊκή συναγωγή, ούτως ώστε να είναι πλήρως ελεγχόμενοι και φρουρούμενοι. 

Τουλάχιστον 1.200 οι νεκροί στο έδαφος του Ισραήλ – Περισσότερα από 200 πλήγματα στη Γάζα τη νύχτα

Ο απολογισμός των θυμάτων των επιθέσεων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ, αυξάνεται δραματικά. Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 1.200 νεκροί, σύμφωνα με τον  αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του IDF, με βίντεο που μεταφόρτωσε στο X. Δείτε το βίντεο εδώ

“Έχουμε υποστεί εξαιρετικά βαριές απώλειες”, συνόψισε ο αντισυνταγματάρχης Κόνρικους αναφερόμενος στην επίθεση, την πιο πολύνεκρη από ιδρύσεως κράτους.

Ακόμη 50 άνθρωποι θεωρείται επισήμως πως είναι “όμηροι” ή “αγνοούμενοι” στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις αρχές του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συνέχισε να σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας, πλήττοντας πάνω από 200 στόχους μόνο σε μια συνοικία της πόλης της Γάζας, 450 συνολικά.

Σύμφωνα με το ελεγχόμενο από τη Χαμάς Υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 950 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 5.000 έχουν τραυματιστεί από το Σάββατο, ενώ το ισραηλινό επιτελείο ετοιμάζεται να διατάξει χερσαία επιχείρηση στον θύλακα.

Το Ισραήλ κατέστρεψε σύστημα αεροπορικής επιτήρησης της Χαμάς

Ο IDF ανακοίνωσαν ότι στόχευσαν το “σύστημα αεροπορικής επιτήρησης”  της Χαμάς στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι η ισλαμιστική οργάνωση είχε ένα δίκτυο καμερών, κρυμμένες μέσα σε ηλιακούς θερμοσίφωνες σε όλη τη Λωρίδα, προκειμένου να παρακολουθεί και να καταγράφει ισραηλινά αεροσκάφη. Δείτε το βίντεο εδώ

Νέο μπαράζ ρουκετών Χαμάς στην ισραηλινή Σντερότ – Επλήγησαν τουλάχιστον τέσσερα κτίρια, ένας τραυματίας

Ρουκέτες οι οποίες εκτοξεύτηκαν από τους ισλαμιστές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν την Τετάρτη το πρωί τουλάχιστον τέσσερα κτίρια στην πόλη Σντερότ του νότιου Ισραήλ, όπως αναφέρουν οι ισραηλινές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η υπηρεσία Magen David Adom αναφέρει ότι το ιατρονοσηλευτικό της προσωπικό περιθάλπει άνδρα ο οποίος έχει τραυματιστεί από θραύασματα ρουκέτας.

Σντερότ και Ασκελόν έχουν δεχθεί τα βαρύτερα πλήγματα από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση από το Σάββατο, όταν και ξεκίνησε την αιματηρή της επίθεση κατά του Ισραήλ, αφού βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τον παλαιστινιακό θύλακα.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Οι τελευταίες εξελίξεις πριν από την “καταιγίδα” – Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών

Χτυπήματα στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας την Τετάρτη

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε την Τετάρτη το πρωί ότι έπληξε περισσότερες από 80 θέσεις στο Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τα πλήγματα εναντίον των στόχων, οι οποίοι περιλαμβάνουν δύο υποκαταστήματα τράπεζας που χρησιμοποιεί η Χαμάς, μια υπόγεια σήραγγα, πολλές αίθουσες επιχειρησιακής διαχείρισης πολέμου και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τον  IDF.

ΟΗΕ: Πάνω από 260.000 οι εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας 

Πάνω από 260.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με νεότερους αριθμούς του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

“Πάνω από 263.934 άνθρωποι στη Γάζα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους”, ανέφερε το OCHA σε ανακοίνωσή του χθες Τρίτη, προειδοποιώντας πως αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα “συνεχίσει να αυξάνεται”. Πρόσθεσε πως άλλοι περίπου 3.000 άνθρωποι είχαν ήδη εκτοπιστεί “εξαιτίας προηγούμενων κλιμακώσεων”, πριν από το Σάββατο.

Οι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν πάνω από 1.000 κτίρια, ενώ άλλα 560, που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, είναι πλέον αδύνατο να κατοικηθούν, σύμφωνα με το OCHA, το οποίο επικαλείται τις παλαιστινιακές αρχές.

Σχεδόν 175.500 εκτοπισμένοι έχουν βρει καταφύγιο σε 88 σχολικά κτίρια που διαχειρίζεται το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), πρόσθεσε το OCHA.

Άλλοι εκτοπισμένοι –πάνω από 14.500– βρήκαν καταφύγιο σε 12 δημόσια σχολεία, ενώ, πάντα κατά τις εκτιμήσεις του OCHA, σχεδόν 74.000 φιλοξενούνται από συγγενείς ή γείτονες και πολλοί άλλοι σε χώρους λατρείας.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό εσωτερικά εκτοπισμένων στη Λωρίδα της Γάζας “από την κλιμάκωση των 50 ημερών (κατά τη διάρκεια) των εχθροπραξιών του 2014”, ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Εξάλλου το να καλυφθούν ακόμα και οι βασικές ανάγκες “γίνεται ολοένα πιο περίπλοκο” για τους πάντες στη Λωρίδα της Γάζας, όχι μόνο για τους εκτοπισμένους, προειδοποίησε το OCHA.

Πυρά από τη Συρία έπληξαν τα υψίπεδα του Γκολάν – Ανταπέδωσε τις βολές το ισραηλινό πυροβολικό  

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι πυρά όλμων από τη Συρία έπληξαν μη κατοικημένη περιοχή στο προσαρτημένο τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν, χωρίς να αναφερθούν ζημιές ή τραυματισμοί.

Το ισραηλινό πυροβολικό ανταπέδωσε τις βολές, στοχεύοντας την τοποθεσία από όπου ερρίφθησαν τα πυρά, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση.

Ο Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Ιορδανία και το Ισραήλ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Ιορδανία και κατόπιν το Ισραήλ κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Εγγύς Ανατολή από σήμερα ως μεθαύριο Παρασκευή, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι υπηρεσίες του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που υπογράφεται από τον εκπρόσωπό του Μάθιου Μίλερ, η επίσκεψη του κ. Μπλίνκεν στο Ισραήλ, που θα αρχίσει την Πέμπτη, έχει σκοπό να σταλεί το μήνυμα της “αλληλεγγύης” και της “υποστήριξης” της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το σαββατοκύριακο, ο απολογισμός των θυμάτων της οποίας έχει πλέον ξεπεράσει τους 1.000 νεκρούς, σύμφωνα με την ισραηλινή πρεσβεία στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Η επίσκεψη καταγράφεται με φόντο τη χορήγηση έκτακτης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στον στενό σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αργά το βράδυ χθες Τρίτη πως το πρώτο αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος με πυρομαχικά, ιδίως για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, και άλλο υλικό προσγειώθηκε στο Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Πέραν των 1000 οι νεκροί στη σύγκρουση Ισραήλ και Χαμάς – Απώλειες στρατιωτικού υλικού

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This