Ισπανία | Συνελήφθη ο “Ελ Ταλιμπάν”, ο μεγαλύτερος στρατολόγος του ISIS και της Αλ Κάιντα
Defence Redefined
Published on 25/10/2023 at 15:09

Η Ισπανική Αστυνομία συνέλαβε τον διαβόητο τζιχαντιστή Mουσταφά Μάγια Αμάγια στο πλαίσιο της επιχείρησης κατά της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας στη Μελίγια.

Γνωστός ως “ο Ταλιμπάν” (El Taliban), ο συλληφθείς είχε ήδη καταδικαστεί το 2018 από το Εθνικό Δικαστήριο.

Ο Ισπανός βελγικής καταγωγής και Ρομά, θεωρούταν από την Αστυνομία ο μεγαλύτερος στρατολόγος τζιχαντιστών, στρατολογώντας μαχητές τόσο για το ΙΚ όσο και για την Αλ Κάιντα τουλάχιστον από το 2012.

Ο κρατούμενος καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης και όχι στα 14 χρόνια που ζητούσε η Εισαγγελία, καθώς πέτυχε ελαφρυντικό με την ομολογία του. Η αστυνομική επιχείρηση, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, πραγματοποιείται εν μέσω του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Στο βούλευμά τους, οι δικαστές περιέγραψαν τον Αμάγια ως διευθυντή και συντονιστή ενός από τα μεγαλύτερα δίκτυα στρατολόγησης και αποστολής ριζοσπαστών για να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ΑΜΕΑ και χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι, βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με άλλους Ευρωπαίους μουσουλμάνους τους οποίους στρατολογούσε μέσω του Διαδικτύου για να ταξιδέψουν σε χώρες όπως η Συρία, η Λιβύη ή το Μάλι και ενεργούσε σε συνεννόηση με άλλα άτομα για την επίτευξη του στόχου του.

Διαβάστε επίσης: Ισπανία | Ενίσχυση του αντιτρομοκρατικού συναγερμού – Άσκηση με επιχείρηση εκκένωσης στην Ιταλία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This