Ιράν | Παρουσίαση δύο νέων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας – VIDEO
Defence Redefined
Published on 19/02/2024 at 11:22

Το Ιράν παρουσίασε δύο νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA.

Στη τελετή παρουσιάστηκαν δύο εγχώριας κατασκευής φορητά συστήματα, με την ονομασία Arman και Azarakhsh, παρουσία του Ιρανού υπουργού Άμυνας Μοχαμέντ Ρεζά Αστιανί.

Με την είσοδο νέων συστημάτων στο αμυντικό δίκτυο της χώρας, οι δυνατότητες αντιαεροπορικής άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα ενισχυθούν σημαντικά, τόνισε το IRNA.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πυραυλικό σύστημα Arman δύναται να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα έξι στόχους σε απόσταση 120 με 180 χλμ, ενώ το Azarakhsh μπορεί να εντοπίσει και να καταστρέψει στόχους σε απόσταση έως και 50 χλμ με τέσσερις έτοιμους προς εκτόξευση πυραύλους.

Τον Ιούνιο το Ιράν είχε παρουσιάσει έναν εγχώρια κατασκευασμένο υπερ-υπερηχητικό, βαλλιστικό πύραυλο, με την ονομασία Fattah και βεληνεκές 1.400 χιλιόμετρα, σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους.

Η ανακοίνωση έγινε εν μέσω οξυμένης έντασης στην περιοχή, με τους σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης να εξαπολύουν σειρά επιθέσεων εναντίον πλοίων που συνδέονται με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ιράν | Ανακοίνωση για την ανάπτυξη νέου υπερ-υπερηχητικού όπλου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This