Ιράν | Ανακοίνωση για την ανάπτυξη νέου υπερ-υπερηχητικού όπλου
Defence Redefined
Published on 23/11/2023 at 18:15

Το Ιράν προχώρησε στην πρόσφατη αποκάλυψη του υπερ-υπερηχητικού (hypersonic) πυραυλικού συστήματος Fattah-2.

Για πρώτη φορά, το νέο υπερ-υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα παρουσιάστηκε κατά την επίσκεψη του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων στα τελευταία επιτεύγματα της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (Islamic Revolutionary Guard Corps – IRGC) την Κυριακή.

Το Fattah-2 ήταν εξοπλισμένο με πολεμική κεφαλή υπερ-υπερηχητικού οχήματος ολίσθησης (hypersonic glide vehicle – HGV), το οποίο επιτρέπει ευέλικτους ελιγμούς σε εξαιρετικές υπερ-υπερηχητικές ταχύτητες, όπως αναφέρει το Tasnim, ένα ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης: Ιράκ | Πυραύλους Arash, αλλά και UAVs, ανέπτυξαν οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) – VIDEO και φωτογραφίες

Η αποκάλυψη ακολουθεί την προηγούμενη παρουσίαση από το Ιράν, τον Ιούνιο, του πρώτου εγχώριου υπερ-υπερηχητικού πυραύλου, που ονομάστηκε Fattah. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Fattah, ένας πύραυλος δύο σταδίων, έχει επιχειρησιακό βεληνεκές 1.400 χλμ και επιχειρησιακή ταχύτητα 13 Mach (περίπου 16.000 χλμ/ώρα).

Συγκεκριμένα, ο Fattah ενσωματώνει έναν σφαιρικό κινητήρα, που τροφοδοτείται από στερεό καύσιμο, σε συνδυασμό με ρυθμιζόμενα ακροφύσια, που διευκολύνουν τους πανκατευθυντικούς ελιγμούς εντός και εκτός της ατμόσφαιρας της Γης, σύμφωνα με το Tasnim.

Συνολικά, το Fattah-2 ανεβάζει τις δυνατότητες του Ιράν στα υπερ-υπερηχητικά όπλα, παρουσιάζοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις της χώρας στον τομέα.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Επιχειρησιακή ετοιμότητα της νέας γενιάς πυρηνικών – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς και μαζί με αυτήν, οι απαιτήσεις για την κατάρτιση και εκπαίδευση εκείνων…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This